Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
28.07.2020 03:00

Zastupiteľstvo bude opätovne riešiť predaj majetku samosprávy


Snímka zdroj: (tasr).


Na programe druhého mimoriadneho zasadnutia Zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), ktoré sa uskutoční v stredu (29. 7.), bude jedným z bodov programu aj hlasovanie o predaji prebytočného majetku.


Vyplýva to zo zverejnených informácií programu zasadnutia.

Konkrétne ide o budovu bývalého sídla Trnavského osvetového strediska na Bratislavskej ulici v Trnave. Poslanci na zasadnutí 24. júna schválili predaj majetku víťazovi obchodnej verejnej súťaže za celkovú kúpnu cenu 80 080 eur.

Uznesenie predseda TTSK Jozef Viskupič nepodpísal. „V zmysle zákona môže predseda využiť svoje právo pozastaviť výkon uznesenia, ak sa domnieva, že uznesenie je nevýhodné. Keďže sa nehnuteľnosť predávala prvýkrát, doručená bola iba jedna ponuka a jej výška len mierne prekročila 50 percent hodnoty znaleckého posudku, je nevýhodné pre TTSK predmetný majetok predať za navrhnutú sumu. Je predpoklad, že zaradením nehnuteľnosti do ďalšieho kola súťaže bude predložená výhodnejšia cenová ponuka,” uvádza sa v zdôvodnení.

O predaji budovy bývalého sídla Trnavského osvetového strediska sa bude preto hlasovať opätovne. Komisia hospodárenia a nakladania s majetkom prerokovala materiál bez pripomienok, Rada TTSK neodporúča schváliť návrh uznesenia o predaji.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.03.2017
Poslanci zastavili predaj pozemkov v Senci
Poslanci zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja zrušili 31. marca obchodnú verejnú súťaž, ktorej víťaz mal kúpiť pozemok pri kruhovom objazde na vjazde do Senca v smere od diaľnice.
viac
11.04.2017
Budova bývalej škôlky je nebezpečná
Zástupcovia Bratislavského samosprávneho kraja dnes na mimoriadnom brífingu reagovali na nepravdivé informácie, ktoré zazneli na tlačovej konferencii župných poslancov Rudolfa Kusého a Eduarda Demela ohľadom predaja budovy materskej školy na Znievskej ulici č. 4 v MČ Bratislava – Petržalka.
viac
03.01.2018
Mestu sa podarilo predať chátrajúcu budovu bývalej vojenskej správy
Považskej Bystrici sa po niekoľkých rokoch podarilo na tretí pokus predať budovu bývalej vojenskej správy v centre mesta. Vo verejnej obchodnej súťaži ju predala za 281 000 eur spoločnosti, ktorá je zároveň vlastníkom Kúpeľov Nimnica.
viac
29.10.2020
Prebieha obchodná verejná súťaž na štyri nehnuteľnosti
Ešte dva týždne môžu záujemcovia predkladať cenové ponuky na kúpu nehnuteľného majetku trnavskej župy v 32. kole obchodnej verejnej súťaže. Tri zo štyroch nehnuteľností sú na predaj ponúknuté opätovne s cieľom získať výhodnejšie cenové ponuky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %