Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
29.03.2022 02:25

Záujemcovia sa môžu začať prihlasovať do medzinárodných dobrovoľníckych táborov


Ilustračná snímka: (tasr).


Záujemcovia sa môžu začať prihlasovať na letné medzinárodné dobrovoľnícke tábory v Nemecku, Španielsku, Francúzsku, na Islande, či vzdialenejších krajinách. Informovala o tom koordinátorka projektov Inex Slovakia Miroslava Zváčová.


Medzinárodné dobrovoľnícke tábory vznikli po prvej svetovej vojne, keď spoločná práca mladých ľudí z rôznych krajín bola vyjadrením solidarity a odmietnutím nepriateľstva medzi dobrovoľníkmi z Nemecka a Francúzska – krajín, ktoré predtým proti sebe bojovali. "Ani v roku 2022 význam táborov nie je menej dôležitý. Prostredníctvom nich majú dobrovoľníci príležitosť spoznať krajinu inak, nielen ako cestovatelia," uviedla Zváčová.

Na jedno- až trojtýždňovom tábore dobrovoľníci z rôznych krajín opravujú historické pamiatky, pomáhajú organizovať festivaly, pripravovať program pre deti, ľudí s postihnutím, seniorov, venujú sa rôznym environmentálnym aktivitám a spoznávajú miestnych ľudí. Dobrovoľníci medzi sebou komunikujú najmä v anglickom jazyku, ale spoznávajú aj miestny jazyk a kultúru.

Inex Slovakia organizuje tábory prostredníctvom medzinárodných sietí Alliance of European Voluntary Service Organisations a Service Civil International 29 rokov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.07.2018
Organizácie sa môžu do Týždňa dobrovoľníctva prihlásiť do konca júla
Organizácie sa do Týždňa dobrovoľníctva môžu prihlásiť do 31. júla. Ako TASR informovala prezidentka Platformy dobrovoľníckych centier a organizácií Alžbeta Brozmanová Gregorová, Slovensko sa na jeseň stane krajinou dobrých skutkov.
viac
11.03.2019
Medzinárodné dobrovoľnícke tábory umožňujú spoznať iné kultúry aj pomáhať
Dobrovoľníci zo Slovenska môžu aj v tomto roku spoznávať rôzne krajiny a kultúry a súčasne pomáhať prostredníctvom účasti na medzinárodných dobrovoľníckych táboroch. Vyberať si môžu nielen z európskych destinácií, pôsobiť môžu aj v Japonsku, Južnej Kórei či na Taiwane.
viac
07.05.2019
Úsmev ako dar pozýva na bežecké podujatie
Organizácia Úsmev ako dar vytvorila desaťčlenný tím, ktorý pobeží na podujatí The Run Slovakia trasu dlhú 243 kilometrov z Tepličky do Bratislavy. Bežci majú stále možnosť sa registrovať, beh sa uskutoční 14. až 16. júna.
viac
23.02.2021
Inteligentná mobilita na Slovensku
Z analýzy Sekcie inovácií, strategických investícií a analýz rezortu investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie vyplýva, že inteligentnej mobilite sa už dnes na Slovensku venuje 543 firiem. Inteligentnej mobilite sa rezort venuje prostredníctvom oddelenia inteligentnej mobility.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %