Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
28.05.2024 07:50

Zažite Deň detí v Ekocentre Čunovo


Ilustračný výrez plagátu


Leto v župnom Ekocentre Čunovo bude plné zábavy. Prvým špeciálnym podujatím bude Medzinárodný deň detí, ktorý sa uskutoční už túto sobotu 1. júna 2024. Organizátor, Bratislavský samosprávny kraj, pripravil pestrý program zameraný na spoznávanie prírody a ekológiu.


„Jednou z úloh Ekocentra Čunovo je aj eko-vzdelávanie detí. K ich sviatku sme preto pripravili veselé a ekologicky zamerané aktivity a hry. Srdečne vás pozývam na prvé zo série letných podujatí - Deň detí v Ekocentre Čunovo. Sobotné popoludnie strávime v krásne zrekonštruovanej záhrade a každý z návštevníkov si môže prezrieť aj interaktívnu expozíciu v národnej kultúrnej pamiatke, kaštieli, ktorý sme taktiež zrekonštruovali,“ priblížil predseda BSK Juraj Droba.

Deň detí v Ekocentre Čunovo odštartuje v sobotu 1. 6. 2024 o 13:00 hodine a deti zabaví Bratislavské bábkové divadlo, cukrová show VataTata, parkové hry – napríklad petanque, bedminton a skákanie cez gumu. Odfotiť sa bude možné so živými sovičkami a kreativita sa zase bude cibriť na mnohých workshopoch a tvorivých dielňach. Ponuka v gastrozóne bude letná a svieža a v závere podujatia zahrá bratislavské Konzervatórium.

Program sa bude odohrávať v krásnej záhrade, kde bratislavská župa obnovila zeleň, vysadila stromy, kroviny, vybudovala biotopové jazierko, altánok či informačné panely. V interiéri nájdete veľmi zaujímavé, interaktívne a hravé expozície, ktoré bližšie predstavia Dunajské luhy. Všetci návštevníci môžu komentovanú prehliadku absolvovať zdarma.

KULTÚRNY PROGRAM:

14:00 a 16:00             Bratislavské bábkové divadlo

16:45                            Bratislavské Konzervatórium

SPRIEVODNÝ PROGRAM:

14:00 – 17:00             Živé vtáctvo – sovy

13:00 – 17:00             VataTata – cukrová show

13:00 – 17:00             Eko-výtvarný workshop

13:00 – 17:00             Eko-tvorivé dielne s Daphne – Inštitútom aplikovanej ekológie

13:00 – 17:00             Eko-tvorivé dielne s župnými zariadeniami sociálnych služieb

13:00 – 17:00             Parkové hry (petanque, bedminton, skákanie cez gumu a ďalšie)

Deti si otestujú svoje vedomosti v Kolese šťastia, naučia sa separovať odpad, vyrobia si kreatívne vejáre a (do tanca) im bude hrať DJ Lajko. Všetci návštevníci si môžu prezrieť interaktívnu expozíciu v kaštieli.

OBČERSTVENIE:

- slané aj sladké špeciality v štýle street food,

- ovocie,

- nealko nápoje,

- prosecco/ pivo,

- nanuky,

- popcorn

VSTUPNÉ:

Počas podujatia Deň detí v Ekocentre Čunovo platí špeciálne vstupné: 12,- EUR 4-ČLENNÁ RODINA | 8,- EUR DIEŤA + RODIČ | 6,- EUR DIEŤA 6+ A DOSPELÍ | 3,- EUR ŤZP A SENIORI 65+

ORGANIZAČNÉ INFORMÁCIE:

- k dispozícii bude pitná voda

- na mieste budú toalety

- uprednostnite, prosím, ekologickú dopravu – príďte na bajku alebo autobusom

- psíkov, prosím, nechajte doma, keďže budeme v uzavretom parku.

Autor: (ts-BSK, Lucia Forman)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.05.2019
Na programe aj cirkus obrov a maľovanie na tvár
Mesto Trebišov organizuje podujatie pre najmenších občanov pri príležitosti osláv Dňa detí. Na návštevníkov je pripravený pekný program sobotu 1. júna 2019 od 14.00 h na veľkej lúke v mestskom parku.
viac
20.01.2020
V Čunove vznikne Ekocentrum nielen pre bratislavský región
Čunovský kaštieľ, záhradou a sýpku zrekonštruuje Bratislavský samosprávny kraj a jej výsledkom bude vznik ekocentra, ktoré bude prístupné domácim i zahraničným návštevníkom a účastníkom environmentálno-vzdelávacích programov. Prvých návštevníkov privíta ekocentrum v lete 2022.
viac
25.05.2022
Rezort školstva oslávi MDD bohatým programom na bratislavskej Železnej studničke
Hlavolamy, kvízy, maľovanie na plátno, rôzne športové súťaže či aktivity rozvíjajúce vzťah k ochrane prírody. Na to všetko a ešte veľa iného sa môžu deti tešiť 1. júna pri príležitosti Medzinárodného dňa detí v bratislavskej lokalite Železná studnička.
viac
24.08.2023
Komplexná rekonštrukcia kaštieľa a záhrady v Čunove je v záverečnej fáze
Komplexná rekonštrukcia kaštieľa v bratislavskom Čunove, národnej kultúrnej pamiatky, je v záverečnej fáze. Vo finále je tiež revitalizácia záhrady. Pôvodne schátraná budova a okolie sa menia na environmentálne a vzdelávacie centrum.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %