Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
29.04.2022 12:35

Zber kuchynského bioodpadu spustia onedlho aj v Petržalke a Ružinove


Snímka zdroj: (OLO).


So zberom kuchynského bioodpadu sa v Bratislave postupne v najbližších mesiacoch začne aj v mestských častiach Devínska Nová Ves, Devín, Petržalka a Ružinov. Informovali o tom z bratislavskej mestskej firmy Odvoz a likvidácia odpadu (OLO).


V Devínskej Novej Vsi v týchto dňoch rozdávajú nádoby a kompostovateľné vrecká. Prvý odvoz odpadu je tu naplánovaný v týždni od 9. mája. V Devíne začnú s distribúciou nádob a vreciek od 6. mája. Kuchynský bioodpad by z tejto mestskej časti mali začať odvážať v týždni od 16. mája.

Počtom obyvateľov najväčšej bratislavskej mestskej časti - Petržalke - začnú nádoby a vrecká rozdávať od 11. mája. Prvý odvoz je naplánovaný v týždni od 30. mája pre prvú etapu a v týždni od 13. júna pre druhú etapu. V Ružinove bude distribúcia od 9. júna do 16. júla. Prvý odvoz je naplánovaný v týždni od 27. júna pre prvú etapu a v týždni od 18. júla pre druhú etapu. Harmonogram nájde verejnosť na webe OLO.

"Distribúcia balíčkov a zber v mestských častiach Petržalka a Ružinov budú vzhľadom na ich veľkosť vykonané na dve etapy. Kuchynský bioodpad je potrebné začať zbierať jeden týždeň pred prvým zberom," spresnili z OLO. Distribúcia balíčkov do rodinných domov bude od domu k domu. Obyvateľom bytových domov budú balíčky odovzdávať na určených miestach pred bytovkami.

Zber kuchynského bioodpadu bol v hlavnom meste pilotne spustený od októbra 2021 v Lamači. V marci a apríli sa pridali aj mestské časti Záhorská Bystrica (14. marca), Karlova Ves (4. apríla) a Dúbravka (25. apríla). Do systému sa tento rok postupne zapoja aj ostatné bratislavské mestské časti.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.02.2022
Zber kuchynského bioodpadu na jar rozšíria do ďalších mestských častí
V Bratislave rozšíria na jar zber kuchynského bioodpadu do ďalších mestských častí. V marci sa zapojí Záhorská Bystrica, v apríli Karlova Ves a Dúbravka.
viac
07.06.2022
Zber kuchynského bioodpadu spustia onedlho aj v Ružinove
So zberom kuchynského bioodpadu sa v Bratislave postupne začne aj v mestskej časti Ružinov. Bratislavská mestská firma Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) informuje, že nádoby a kompostovateľné vrecká na zber tu bude distribuovať od 9. júna do 16. júla.
viac
01.07.2022
So zberom kuchynského odpadu začnú v auguste v Rači
So zberom kuchynského bioodpadu sa v Bratislave postupne od augusta začne aj v mestskej časti Rača. Bratislavská mestská firma Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) by mala odvetrávacie kuchynské košíky a kompostovateľné vrecká distribuovať od 15. do 27. augusta.
viac
08.07.2022
Zber kuchynského bioodpadu spustia onedlho aj v Novom Meste a Rači
So zberom kuchynského bioodpadu sa v Bratislave postupne v lete začne aj v mestských častiach Nové Mesto a Rača. V septembri a októbri bude nasledovať mestská časť Staré Mesto. Informovali o tom z bratislavskej mestskej firmy Odvoz a likvidácia odpadu (OLO).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %