Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
07.06.2022 08:25

Zber kuchynského bioodpadu spustia onedlho aj v Ružinove


Ilustračná snímka: (tasr).


So zberom kuchynského bioodpadu sa v Bratislave postupne začne aj v mestskej časti Ružinov. Bratislavská mestská firma Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) informuje, že nádoby a kompostovateľné vrecká na zber tu bude distribuovať od 9. júna do 16. júla.


Prvý odvoz je naplánovaný v týždni od 27. júna pre prvú etapu a v týždni od 18. júla pre druhú etapu.

Od štvrtka (9. 6.) začnú pracovníci OLO rozdávať balíčky na triedenie kuchynského bioodpadu pre obyvateľov rodinných domov. O čase distribúcie budú informovaní aj prostredníctvom SMS. Prvý odvoz odpadu je plánovaný v týždni od 27. júna.

Od 25. júna bude OLO distribuovať balíčky na triedenie kuchynského bioodpadu pre Ružinovčanov žijúcich v bytových domoch. Prvý odvoz je tu plánovaný v týždni od 18. júla. Kuchynský bioodpad je potrebné začať zbierať jeden týždeň pred prvým zberom. Presný harmonogram a viac informácií nájde verejnosť na webe OLO.

Zber kuchynského bioodpadu bol v hlavnom meste pilotne spustený minulý rok v októbri v Lamači. Na jar sa tento rok pridali aj mestské časti Záhorská Bystrica, Karlova Ves, Dúbravka, Devínska Nová Ves, Devín či Petržalka. Do systému sa tento rok postupne zapoja aj ostatné bratislavské mestské časti.

Bratislava má podľa zákona povinnosť na svojom území zaviesť oddelený zber kuchynského biologicky rozložiteľného odpadu z domácností, a to najneskôr do 1. januára 2023.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.02.2022
Zber kuchynského bioodpadu na jar rozšíria do ďalších mestských častí
V Bratislave rozšíria na jar zber kuchynského bioodpadu do ďalších mestských častí. V marci sa zapojí Záhorská Bystrica, v apríli Karlova Ves a Dúbravka.
viac
29.04.2022
Zber kuchynského bioodpadu spustia onedlho aj v Petržalke a Ružinove
So zberom kuchynského bioodpadu sa v Bratislave postupne v najbližších mesiacoch začne aj v mestských častiach Devínska Nová Ves, Devín, Petržalka a Ružinov. Informovali o tom z bratislavskej mestskej firmy Odvoz a likvidácia odpadu (OLO).
viac
08.07.2022
Zber kuchynského bioodpadu spustia onedlho aj v Novom Meste a Rači
So zberom kuchynského bioodpadu sa v Bratislave postupne v lete začne aj v mestských častiach Nové Mesto a Rača. V septembri a októbri bude nasledovať mestská časť Staré Mesto. Informovali o tom z bratislavskej mestskej firmy Odvoz a likvidácia odpadu (OLO).
viac
06.09.2022
Do zberu kuchynského bioodpadu sa postupne zapája i Staré Mesto
Bratislavská mestská firma Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) začala v pondelok s distribúciou nádob a kompostovateľných vreciek pre zber kuchynského bioodpadu v Starom Meste.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %