Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
03.01.2017 12:49

Zber vianočných stromčekov sa v Trenčíne začne na budúci týždeň


Snímka zdroj: (tasr).


Zber vianočných stromčekov sa v Trenčíne začne 10. januára. Mestská rozpočtová organizácia Mestské hospodárstvo a správa lesov ich bude zbierať vždy v utorok až do 14. februára.


Ako informovala hovorkyňa mesta Erika Ságová, stromčeky budú zbierať zo stanovíšť nádob na komunálny odpad zo sídliskových častí mesta (nie z lokalít individuálnej bytovej zástavby). Vianočné stromčeky je tiež možné bezplatne odovzdať v zberných dvoroch na Zlatovskej a Soblahovskej ulici.      

V Považskej Bystrici sa začne so zberom vianočných stromčekov 9. januára, zbierať ich budú vždy v pondelok až do konca marca. „Chceme požiadať obyvateľov mesta, aby stromčeky, ktoré musia byť kompletne zbavené ozdôb, vykladali na viditeľné miesto k nádobám na komunálny odpad, a to najskôr v nedeľu ráno, aby nedochádzalo k nadmernému znečisťovaniu týchto priestorov,“ informovala hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková.      

Ako dodala, stromčeky budú sústreďovať v areáli spoločnosti Mestské lesy Považská Bystrica, kde ich zoštiepkujú. Takto získaný materiál sa ekologicky využije ako palivo alebo hnojivo. „V prípade, že občania tento termín nestihnú, použitý vianočný stromček môžu odviezť na zberný dvor v lokalite Zámostie, alebo môžu využiť aj zberné miesta v Orlovom, na Dedovci, v Milochove a v Považskej Teplej,“ doplnila považskobystrická hovorkyňa.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.03.2017
Vybudovaním zberného dvora ušetrí obec na vývoze komunálneho odpadu
Hornooravská obec Hruštín, ktorá je vstupnou bránou do námestovského okresu, vybuduje v tomto roku nový zberný dvor na separáciu odpadu.
viac
10.01.2018
V Trenčíne otvorili tretí zberný dvor
V utorok 9. januára 2018 otvorili v poradí už tretí zberný dvor v Trenčíne. Nachádza sa v mestskej časti Sever na ulici K zábraniu.
viac
08.01.2020
V B. Bystrici by v tomto roku malo pribudnúť 160 polopodzemných kontajnerov
Zber vianočných stromčekov od nádob na zber komunálneho odpadu sa v Banskej Bystrici začal už 6. januára a až do 9. februára sa budú zbierať raz týždenne. Od 10. februára priebežne podľa potreby.
viac
27.08.2020
Obec Čečejovce svojpomocne zriadila zberný dvor
Eliminovať čierne skládky vo svojom katastri chce obec Čečejovce v okrese Košice-okolie prostredníctvom zberného dvora, ktorý zriadila. Otvorili ho v polovici júna, odvtedy z neho vyviezli 12 veľkoobjemových kontajnerov odpadu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %