Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
05.06.2023 04:15

Zbieraním pečiatok chce KRT vzbudiť záujem detí o spoznávanie Košického kraja


Ilustračná snímka: (tasr).


Záujem detí spoznávať krásy Košického kraja chce Krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus (KOCR KRT) vzbudiť súťažou v zbieraní pečiatok, ktoré sú ukryté na rôznych miestach v rámci celého kraja.


Na deti čakajú buď v interiéroch inštitúcií alebo v exteriéri. Zberateľská súťaž potrvá do konca roka. Informovala o tom KOCR KRT.

Veselé pečiatky zo zážitkových miest v rámci detského cestovateľského programu Haravara je potrebné zbierať do špeciálnej mapy. Ukryté sú vo všetkých regiónoch Košického kraja - Abov, Gemer, Spiš/Slovenský raj, dolný Zemplín. Možno ich nájsť v rôznych inštitúciách, ale aj voľne v prírode. "Pátračku s duchom Kaškom sme tento rok pozdvihli na vyššiu úroveň. Do kraja sme ukryli až 30 pečiatok, pričom niekoľko z nich sa nachádza v špeciálnych vtáčích búdkach. Na tých najšikovnejších zberateľov čaká, samozrejme, výhra v podobe darčekov a zaujímavých zážitkov," uviedla výkonná riaditeľka KRT Lenka Vargová Jurková.

Vtáčie búdky sú označené logom Haravara a ich presná lokalita je zverejnená. Umiestnené sú napríklad na Senianskych rybníkoch, pri Margecianskom tuneli, na Turnianskom či Obišovskom hrade. Ďalšie pečiatky našli svoje miesto v interiéroch viacerých kultúrnych a historických inštitúcií ako napríklad Trebišovské múzeum, Kaštieľ v Borši, Vodný mlyn v Kováčovej alebo na horských chatách Erika, Hrešná či Zádielska chata.

"Prajeme si, aby bol Košický kraj obľúbenou destináciou pre malých aj veľkých turistov. Počas posledných dvoch sezón sme verejnosti predstavili našu čarovnú krajinu Haravara a jej hrdinov. Názov krajiny Haravara vychádza z diel slovenského rozprávkara z Gemera Pavla Dobšinského a znamená radostný krik detí. Tak ako vďaka jeho príbehom, aj pri putovaní po krajine Haravara môžu deti aj dospelí rozvíjať svoju predstavivosť a lepšie spoznávať Košický kraj," povedal predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Bližšie informácie o súťaži sú zverejnené na webovej stránke www.haravara.sk.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.05.2017
Mesto vyhlásilo súťaž návrhov na pamätník Bjørnsonovi
Mesto Košice chce v Mestskom parku umiestniť sochu nórskeho spisovateľa a publicistu Bjørnstjerna Bjørnsona (1832-1910), oceneného Nobelovou cenou za literatúru. Na výber vhodného návrhu vyhlásilo verejnú súťaž.
viac
23.04.2020
Košice Región Turizmus ponúka okolo 250 virtuálnych prehliadok
Spolu do 250 turistických atrakcií prevažne v Košickom samosprávnom kraji vrátane pamiatok UNESCO si možno pozrieť prostredníctvom virtuálnych prehliadok krajskej organizácie cestovného ruchu Košice Región Turizmus (KRT).
viac
29.12.2020
Krajská organizácia cestovného ruchu vyhlásila súťaž návrhov risografík
Verejnú súťaž návrhov risografík, ktoré majú ilustrovať zaujímavosti a príbehy regiónov Trnavského kraja, vyhlásila 28. decembra Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj. Informovalo o tom komunikačné oddelenie Trnavského samosprávneho kraja (TTSK).
viac
04.01.2023
KOCR Košice Región Turizmus hodnotí rok 2022 ako úspešný
Návštevnosť Košického kraja v letnej sezóne narástla o 21 percent, celková návštevnosť z roku 2021 bola prekonaná za prvých osem mesiacov minulého roka. Informovala o tom krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus (KOCR KRT) s tým, že za sebou má úspešný rok.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %