Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
12.12.2023 10:55

Zbierka Hlinený dukát bude v utorok v 35 mestách, pomôcť má ľuďom v núdzi


Hlinený dukát 2023. Snímka TASR.


Zbierka Hlinený dukát 2023 na pomoc ľuďom v núdzi sa bude konať v 35 mestách Slovenska už v utorok (12. 12.). Organizuje ju Slovenská katolícka charita (SKCH).


Financie pôjdu na zabezpečenie základných potrieb detí, dospelých i seniorov v charitatívnych zariadeniach, financovanie liečby pre tých, ktorí si nemôžu dovoliť zdravotnú starostlivosť a poskytovanie vzdelávacích príležitostí pre deti a mládež z marginalizovaných komunít.         "Sme svedkami, že mnohí ľudia žijú v zložitých podmienkach a naliehavo potrebujú našu podporu. Dlhodobá solidarita s tými, ktorí trpia, je nevyhnutná. Zbierka Hlinený dukát 2023 nám poskytuje príležitosť spoločne sa angažovať v tejto dôležitej misii," uviedol generálny sekretár SKCH Miroslav Dzurech.         SKCH upozornila, že finančným ťažkostiam, sociálnej izolácii či zdravotným problémom bez adekvátnej starostlivosti čelí čoraz viac ľudí v rôznych regiónoch Slovenska a aj malý prejav solidarity môže byť začiatkom pozitívnej zmeny v ich živote. Verejnosť môže zbierku podporiť finančným príspevkom do pokladničiek dobrovoľníkov v deň jej konania alebo online do konca decembra.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.04.2020
Mesto Žilina otvorilo Krízové centrum
Mesto Žilina v pondelok 30. marca otvorilo Krízové centrum, ktorého úlohou bude pomáhať najohrozenejším skupinám obyvateľstva. Sústreďovať sa v ňom budú všetky podporné činnosti pre seniorov, občanov v sociálnej núdzi či karanténe, ktorí potrebujú pomoc.
viac
07.11.2023
Hlinený dukát pre ľudí v núdzi
Projekt Hlinený dukát je zameraný na pomoc ľuďom bez domova a v sociálnej núdzi a úspešne funguje vo viacerých Slovenských mestách. Jeho hlavným zámerom je nasmerovanie ku konkrétnej pomoci.
viac
15.11.2023
Levice: Benefičná aukcia obrazov pomôže ľuďom v núdzi
Levickí umelci aj tento rok pomôžu ľuďom v núdzi. V rámci benefičnej akcie Art for Help budú opäť v aukcii predávať svoje diela.
viac
01.12.2023
Ľuďom v núdzi pomáhajú hlinené dukáty, predali ich viac ako 2000
Ľuďom v núdzi je možné od konca februára v Trenčíne pomáhať aj kúpou hlinených dukátov. Symbolické platidlo môžu vymeniť za nocľah, jedlo alebo praktické služby. Informovala o tom trenčianska hovorkyňa Erika Ságová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %