Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
27.09.2022 01:30

Združenia a kraje na východe sa spojili s cieľom výstavby chýbajúcich ciest


Ilustračná snímka: (tasr).


Memorandum o spolupráci podpísali v pondelok (26. 9.) občianske združenia Diaľnica na Zemplín a Náš Prešov spolu s Košickým samosprávnym krajom (KSK) a Prešovským samosprávnym krajom (PSK).


Slúžiť má na koordináciu aktivít smerujúcich k výstavbe diaľnice D1 po hranicu s Ukrajinou a dostavbe rýchlostnej cesty R4 po hranicu s Poľskom. Informoval o tom predseda občianskeho združenia (OZ) Diaľnica na Zemplín Peter Báthory.

Spolupráca sa týka aj vypracovávania návrhov na legislatívne zmeny podporujúce proces príprav výstavby cestnej infraštruktúry. "Takto chceme odkázať kompetentným predstaviteľom nášho štátu, že celý východ sa spája, a že budeme bojovať spoločne za diaľnice na východ," uviedol Báthory.

Aj predseda KSK Rastislav Trnka a podpredseda PSK Jozef Lukáč pri podpise memoranda v Kaluži poukázali na potrebu spájania sa aktivistov a samospráv s cieľom dobudovania chýbajúcich diaľnic a rýchlostných ciest na východe.

Na pracovnom stretnutí taktiež menovali Radu samosprávy pri OZ Diaľnica na Zemplín, ktorá bude novým poradným orgánom občianskeho združenia. Jej členmi sa stali primátori okresných miest a vybraní starostovia obcí z dotknutého regiónu, ktorí majú plniť úlohu regionálnych lídrov a zabezpečiť tak lepšiu koordináciu činností a aktivít smerujúcich k výstavbe diaľnice na Zemplín.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.02.2017
Prešov ako centrum kreatívneho priemyslu
Mesto Prešov a Prešovský samosprávny kraj budú spolupracovať pri príprave regionálneho Kreatívneho centra. Podpisom Memoranda o spolupráci to v utorok (21. 2.) potvrdili primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová a predseda VÚC Peter Chudík.
viac
12.11.2020
Program Spoločne pre región opäť podporí projekty na východe
Grantový program Spoločne pre región opäť rozdelí 13 000 eur na podporu verejnoprospešných komunitných projektov na východnom Slovensku. V poradí 14. ročník programu otvárajú Karpatská nadácia a košická hutnícka spoločnosť.
viac
30.09.2021
Východniari urobili v rámci súťaže 10 000 PRE ZDRAVIE vyše 10 miliónov krokov
Aktívnejší bol Košický kraj, ale najvyšší počet krokov zvládol urobiť účastník z Prešovského kraja.
viac
27.07.2022
KSK podpísal memorandum o spolupráci s košickou Tabačkou
Košický samosprávny kraj (KSK) a občianske združenie Bona Fide, ktoré prevádzkuje košické nezávislé kultúrne centrum Tabačka Kulturfabrik, podpísali v stredu memorandum o spolupráci.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %