Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
13.02.2020 08:20

Združenie Slatinka obnovuje diskusie o životnom prostredí v meste


Snímka zdroj: (slatinka.sk).


Združenie Slatinka obnovuje po 20 rokoch cyklus verejných diskusií o aktuálnych problémoch životného prostredia v meste Zvolen - Zvolen Nahlas.


Obnovením cyklu diskusií chce Združenie Slatinka vytvoriť priestor pre kultivovanú odbornú diskusiu, v rámci ktorej budú pozvaní experti a dôležití zainteresovaní hráči diskutovať o problémoch aj návrhoch na riešenia. Výstupy diskusií budú publikované vo forme článkov a použité pri tvorbe strategických dokumentov.      

Stretnutia sú určené v prvom rade tým, ktorí rozhodujú o životnom prostredí v meste Zvolen, teda členom odborných komisií, poslancom, pracovníkom úradov a orgánov štátnej správy. Organizátori však privítajú aj aktívnych občanov, členov environmentálnych združení i dobrovoľných ochrancov prírody.      

Združenie Slatinka plánuje diskusie organizovať pravidelne, predbežne každú druhú stredu v mesiaci, v priestoroch Starej radnice. „Témy diskusií boli identifikované s ohľadom na dôležité strategické dokumenty, ktoré samospráva pripravuje, a tiež s ohľadom na naliehavosť a záujem verejnosti,” približuje zástupkyňa združenia Martina Paulíková. Prvá diskusia sa konala v stredu (12. februára) podvečer v Starej radnici. Témou bola budúcnosť rozvojovej plochy Zvolen – sever.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.12.2016
Projekt Smart City zmodernizuje mesto a jeho služby
Z Nitry by sa v budúcnosti malo stať inteligentné a moderné mesto. Vďaka projektu Smart City sa má zmeniť na sídlo, ktoré produkuje minimum emisií, šetrí zdroje, je energeticky efektívne a je schopné poskytnúť svojim obyvateľom vysokú kvalitu života.
viac
24.08.2020
Na budove MsKC v Žiari nad Hronom chcú vybudovať zelenú vegetačnú stenu
Vybudovanie zelenej vegetačnej steny na čelnej fasáde mestského kultúrneho centra (MsKC) je jedným z projektov, na ktoré sa aktuálne žiarska samospráva snaží získať externé zdroje.
viac
23.07.2021
Navýšenie zdrojov zo štátneho rozpočtu na podporu rozvoja vidieka 2023-2027
Vláda SR na 23. rokovaní schválila intervenčnú stratégiu o spolufinancovaní rozvoja vidieka zo štátneho rozpočtu v rámci Strategického plánu spoločnej poľnohospodárskej politiky v rokoch 2023 – 2027.
viac
13.03.2024
Máme záujem spoločne riešiť aktivity na ochranu životného prostredia
Problematika environmentalistiky v oblasti budovania nových nehnuteľností bola témou rokovania predsedu Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozefa Božika s Pavlom Kukurom, predsedom predstavenstva Slovenskej rady pre zelené budovy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %