Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
10.03.2018 11:52

Zelený vzdelávací fond rozdelí na projekty 155-tis. eur


Logo


Zelený vzdelávací fond, ktorý bol zriadený so zámerom podporiť tretí sektor v snahe o environmentálne vzdelávanie, výchovu a osvetu v spoločnosti, podporí projekty za 155-tis. eur. Finančné prostriedky do fondu venovali súkromné spoločnosti, jedna súkromná osoba a rezort životného prostredia.


TASR o tom informovala Michaela Pšenáková zo Slovenskej agentúry životného prostredia (SAŽP) so sídlom v Banskej Bystrici, pri ktorej bol fond zriadený.       

O peniaze mohli záujemcovia žiadať od októbra minulého roka, celkom ich bolo 44. Podmienkou prihlásenia bol projekt zameraný na environmentálne aktivity. „Štyridsať z nich splnilo administratívne požiadavky. A z týchto 40 odborná komisia vybrala 28 projektov v hodnote 155.000 eur, ktoré budú z fondu podporené. Teší ma, že o zelené vzdelávanie je stále rastúci záujem," uviedol minister životného prostredia László Sólymos.       

Finančnú podporu dostanú vzdelávacie projekty s regionálnym, ale tiež s celoslovenským významom. Generálny riaditeľ SAŽP Matej Ovčiarka priblížil, že v krátkom čase oslovia oficiálnym listom všetky z fondu podporené organizácie a oboznámia ich o ďalšom postupe, ktorý predchádza podpisu zmlúv. Na realizáciu projektov majú neziskovky čas do apríla 2019.       

Rezort životného prostredia vidí potenciál Zeleného vzdelávacieho fondu aj v budúcnosti. Nateraz sa už rokuje s ďalšími partnermi o podpore v rámci plánovanej druhej výzvy na predkladanie projektov.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.01.2019
Záujemcovia majú posledné dni na zaslanie žiadostí
Druhý ročník Zeleného vzdelávacieho fondu už budúci týždeň uzatvára možnosť predkladať žiadosti o podporu výchovno-vzdelávacích aktivít.
viac
02.05.2020
MsZ Banskej Bystrice schválilo 320 000 eur pre boj s pandémiou
Mestskí poslanci v Banskej Bystrici schválili v utorok (28. 4.) sumu vo výške 320 000 eur, ktorá sa použije z rezervného fondu na refundáciu a financovanie bežných výdavkov spôsobených výskytom pandémie nového koronavírusu.
viac
30.12.2021
Bystričania chcú na sídliskách zelené strechy, ale aj dažďovú a motýliu záhradu
Petangové ihrisko, dažďová či motýlia záhrada, zelené strechy, komunitná knižnica i stanica na umývanie bicyklov, aj to sú podnety a požiadavky občanov mesta pod Urpínom, ktoré vyšli z verejných stretnutí s mestom v rámci projektu Zelených sídlisk a revitalizácie vnútroblokov.
viac
22.09.2022
Vystavili návrhy obyvateľov na vylepšenie mesta
Výstavu projektov Banskobystričanov zameraných na vylepšenie svojho mesta pod názvom Banskobystrické zásahy 2022 otvorili v týchto dňoch na letnej terase džezového klubu v Banskej Bystrici. Informovali o tom organizátori z občianskeho združenia Víkendové.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %