Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
05.06.2020 02:35

Zhotoviteľ obnovy predstanice vo Zvolene je známy


Vizualizácia projektu. Snímka zdroj: (zvolen.sk).


Spoločnosť TSS Grade z Bratislavy by sa mala stať realizátorom obnovy priestorov pred hlavnou železničnou stanicou vo Zvolene. Vyplýva to z informácií, ktoré zverejnil Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO).


Firma ponúkla za zhotovenie projektu sumu 1,56 milióna eur, čo bolo najmenej spomedzi všetkých piatich uchádzačov o zákazku. Mesto Zvolen získalo na rekonštrukciu predstanice podporu z eurofondov, pričom sa samo bude na projekte podieľať piatimi percentami z oprávnených nákladov.

Pred stanicou v časti od Višňovského parku až po kruhový objazd majú postaviť úplne novú pešiu zónu a v rámci nej drobnú architektúru, parkovisko, komunikácie a spevnene plochy, nové dopravne značenie, odvodniť sa majú cesty, vybudovať sa má tiež kanalizácia. Zrekonštruovať sa má aj verejné osvetlenie a zrealizovať sa majú sadové úpravy a tiež prekládky a ochrana slaboprúdových rozvodov.

Stavba by sa mala zrealizovať za necelý rok od podpisu zmluvy o dielo. Ešte predtým však musí proces obstarávania prejsť kontrolou riadiacich orgánov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.06.2020
Mesto Senica vypísalo výzvu na realizáciu cyklotrasy
Mesto Senica vyhlásilo výzvu na predkladanie ponúk na realizáciu projektu Cyklodopravné trasy Senica - I. etapa, ktorej celková predpokladaná hodnota je vo výške 1 205 744,08 eura. Vyplýva to z informácií zverejnených vo vestníku Úradu pre verejné obstarávania (ÚVO).
viac
07.08.2020
Mesto Skalica zverejnilo výsledky súťaže na opravu ZŠ Strážnická
Mesto Skalica zverejnilo výsledky verejnej súťaže na podlimitnú zákazku s názvom Riešenie havarijnej situácie a zvýšenie energetickej účinnosti objektu telocvične ZŠ Strážnická v Skalici, o ktorú prejavilo záujem 11 subjektov.
viac
30.09.2020
Myjava vypísala VO na komunálne služby takmer za 17 miliónov eur
Mesto Myjava vypísalo verejné obstarávanie (VO) na komunálne služby v meste. Celková odhadovaná hodnota je vyčíslená na 16 976 207 eur. Vyplýva to z údajov zverejnených vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.
viac
13.10.2020
Mesto vykupuje pozemky na centrálny mestský park
Do konca roka chce mesto Prešov získať ďalšiu časť pozemkov na okraji sídliska Sekčov. Ako uviedol hovorca mesta Vladimír Tomek, v budúcnosti tam má vyrásť centrálny mestský park.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %