Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
09.09.2019 04:05

Žiaci dostávajú vzdelávacie poukazy na mimoškolskú činnosť


Ilustračná snímka, zdroj: eduworld.sk


Základné a stredné školy majú podľa zákona čas na vydanie vzdelávacích poukazov na mimoškolskú činnosť svojim žiakom do utorka (10. 9.). Následne, do 25. septembra, si žiak môže vybrať konkrétne záujmové vzdelávanie a poukaz odovzdať škole alebo školskému zariadeniu, ktoré toto vzdelávanie poskytuje


TASR o tom informovali z odboru komunikácie a protokolu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVŠ) SR.       

Hodnota vzdelávacieho poukazu je na tento rok stanovená na 32 eur (3,2 eura na jeden mesiac). Škola nemôže brániť svojim žiakom, aby poukaz použili v inej škole alebo školskom zariadení. Môže ísť aj o centrá voľného času či základné umelecké školy. Žiak nie je povinný poukaz odovzdať žiadnemu poskytovateľovi záujmového vzdelávania a vtedy sa nevyčerpané finančné prostriedky presúvajú na iný účel v rozpočte rezortu školstva, napríklad na dohodovacie konanie.       

V minulom školskom roku žiaci využili takmer 560 000 poukazov, za ktoré MŠVVŠ SR vyplatilo zriaďovateľom viac ako 17,7 milióna eur.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.01.2018
Primátor vyhlásil grantové kolo v oblasti kultúry a záujmovej činnosti
Grantové kolo na podporu aktivít v oblasti kultúry a záujmovej umeleckej činnosti na rok 2018 vyhlásil primátor mesta Richard Rybníček v súlade so Všeobecne-záväzným nariadením Mesta Trenčín č.7/2012 „O poskytovaní dotácií z rozpočtu Mesta Trenčín“.
viac
05.01.2019
MŠVVŠ: Zabezpečiť peniaze na rekreačné poukazy je kompetencia zriaďovateľov škôl
Zabezpečenie finančných prostriedkov na rekreačné poukazy pre zamestnancov škôl je v kompetencii zriaďovateľov škôl, ktorými sú napríklad mestá, obce či vyššie územné celky.
viac
14.03.2019
MŠVVaŠ požiadalo ministerstvo financií o peniaze na rekreačné poukazy
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR oslovilo ministerstvo financií so žiadosťou o poskytnutie finančných prostriedkov na rekreačné poukazy. TASR to potvrdil odbor komunikácie a protokolu rezortu školstva.
viac
19.05.2022
B.Gröhling označil voľnočasové poukazy za nezodpovedné hazardovanie s financiami
Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling by rád podporil voľnočasové aktivity detí, avšak len vtedy, keď bude vyriešený hlavný čas, ktorý trávia v školách.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %