Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
04.09.2019 10:15

Žiaci škôl si vďaka hlasovaniu o Strom roka môžu skrášliť svoje areály


Ilustračná snímka. Hruška obyčajná – zelienka súťažiaca o titul Strom roka 2019.


Aj v tomto roku môžu žiaci súťažiť o výsadbu zelene vďaka celoslovenskej ankete Strom roka. Koná sa už po 17. raz a nepomáha len stromom a ich ošetreniu, ale školy si prostredníctvom nej môžu spríjemniť svoje areály.


TASR o tom v pondelok informovala Martina Ragalová z banskobystrickej Nadácie Ekopolis.       

"Chceme, aby sa deti a mladí zapájali do environmentálnych tém a anketa svojou podstatou napĺňa tieto ciele," konštatoval programový manažér nadácie Milan Hronec.       

Do súťaže sa môže zapojiť akákoľvek škola zo Slovenska, ktorej žiaci sa zúčastnia na hlasovaní. To prebieha formou jednoduchých hlasovacích lístkov, ktoré školy musia poslať najneskôr do 7. októbra tohto roka.       

"Každý žiak má jeden hlas a je na ňom, ktorý strom z finálovej dvanástky si vyberie," dodal Hronec. Na prvé tri školy, ktorých žiaci sa zúčastnia v čo najväčšom počte, čaká odmena v podobe výsadbového materiálu v hodnote 500 eur.       

V rámci ankety sa koná naďalej hlasovanie verejnosti a spolu s ňou i súťaž na sociálnej sieti Instagram – Tour de Strom, kde sa súťaží o ceny od nadácie. Zapojiť sa možno do 30. septembra.      

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.07.2016
Verejnosť môže hlasovať v ankete Strom roka 2016
Hlasovanie bolo odštartované na festivale Pohoda a záujemcovia môžu do konca septembra poslať hlas jednému z dvanástich stromov – finalistov ankety Strom roka a podporiť tak jeho ošetrenie.
viac
25.09.2017
O víťazovi ankety môžete rozhodnúť už len pár dní
Už len pár dní je otvorené hlasovanie v ankete Strom roka 2017. Do konca septembra 2017 môžete poslať hlas jednému z dvanástich stromov - finalistov ankety Strom roka a podporiť tak jeho ošetrenie. Finalisti získali do dnešného dňa spolu vyše 10 000 hlasov.
viac
14.08.2020
Aj toto leto objavujte finalistov ankety Strom roka 2020
Už tretí rok vyhlasuje Nadácia Ekopolis sprievodnú fotografickú súťaž s názvom „Tour de Strom“ v rámci prestížnej celoslovenskej ankety Strom roka. Tá tento rok oslavuje už 18. rokov.
viac
31.08.2021
Už o týždeň odštartuje súťaž pre školy v ankete Strom roka
V týždni od 2. do 30. septembra sa môžu materské, základné i stredné školy zapojiť do súťaže 19. ročníka ankety Strom roka. Cieľom je motivovať žiakov i učiteľov, aby sa zaujímali o stromy vo svojom okolí a zároveň upriamiť ich pozornosť na životné prostredie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %