Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
07.10.2020 08:00

Žiaci trnavskej strednej poľnohospodárskej školy sa učia online


SOŠ poľnohospodárska a služieb na vidieku v Trnave.


Od stredy 7. októbra 2020 prebieha vyučovanie v Strednej odbornej škole poľnohospodárstva a služieb na vidieku online. Z preventívnych dôvodov sú žiaci a učitelia ponechaní v domácom prostredí minimálne na desať dní.


Časť pedagogického zboru bola pozitívne testovaná na ochorenie Covid-19 alebo s pozitívne testovanými osobami prišla do kontaktu. Na základe výsledkov ďalších testov a konzultácií s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Trnave sa rozhodne o ďalšom postupe.

Žiaci Gymnázia Ladislava Novomeského v Senici a Gymnázia Františka Víťazoslava Sasinka v Skalici sa tiež učia online. V Gymnáziu Imre Madácha s vyučovacím jazykom maďarským v Šamoríne bol obnovený vyučovací proces prezenčnou formou.

Vo všetkých župných stredných školách platia protiepidemiologické opatrenia – nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk a priestorov alebo meranie teploty termokamerou pri vstupe do budovy.

Úrad TTSK a školy postupujú v prijímaní opatrení v spolupráci a podľa pokynov regionálnych úradov verejného zdravotníctva.

Autor: (Jozef VISKUPIČ, trnavský župan)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.09.2020
Žiaci skalického gymnázia sa učia online
Od obedňajších hodín utorka 22. septembra 2020 prebieha vyučovanie v Gymnáziu Františka Víťazoslava Sasinka v Skalici na diaľku. Z preventívnych dôvodov sú žiaci a učitelia ponechaní v domácom prostredí minimálne na desať dní, teda do 2. októbra 2020.
viac
06.10.2020
V oranžovej fáze sú štyri školy v BBSK
Štyri stredné školy, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) sa aktuálne k 5. 10. nachádzajú v oranžovej fáze semaforu.
viac
12.11.2020
Rezort školstva už odoslal peniaze na digitálne vybavenie škôl
Rezort školstva informuje, že viac ako 6 miliónov eur na digitálnu techniku už odišlo do škôl. Pokiaľ školy peniaze nedostali je potrebné sa obrátiť na zriaďovateľa, prípadne VÚC či okresný úrad.
viac
18.11.2020
B. Gröhling: V súvislosti s návratom detí do škôl sa stretneme s epidemiológmi
V súvislosti s návratom detí do škôl sa vedenie ministerstva školstva stretne s epidemiológmi vo štvrtok 19. novembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %