Utorok 22.10.2024
Dnes má meniny 
Sergej
°C
03.11.2017 09:42

Žiaci základných škôl budú objavovať tajný život ich miest a obcí


Ilustračná snímka: (veolia.sk).


Česko-slovenský vzdelávací projekt Tajný život mesta, ktorý realizuje organizácia Živica, pokračuje aj v tomto školskom roku. Jeho cieľom je zmeniť bežne zaužívané metódy vzdelávania prírodovedných predmetov a ukázať, že majú potenciál zaujať žiakov.


Po absolvovaní kurzu je 50 pedagógov z projektu Tajný život mesta pripravených priniesť metodiku bádateľstva do svojich tried. "Podstatou tejto metódy je pestovať v žiakoch prirodzenú zvedavosť, podnecovať ich chuť skúmať a učiť sa. Okrem rozvoja kritického myslenia táto metóda podporuje dobré vzťahy a spoluprácu v triede," vysvetlila koordinátorka projektu Iveta Poláčková.       

"Učitelia sa sťažujú, že deti vôbec nevnímajú svoje okolie. Mnohé z nich sa vďaka projektu prvýkrát dostali do prírody v okolí školy a objavili dobrodružstvo bádania," uviedla Poláčková. Minulý školský rok sa do projektu zapojilo 50 škôl zo Slovenska a Česka.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.05.2017
Vzdelávací ekoprogram Zelená škola hľadá nových záujemcov
Už 13. ročník najväčšieho vzdelávacieho ekoprogramu Zelená škola, sa na Slovensku začne realizovať v školskom roku 2017/2018. Program prináša medzi žiakov priateľské vzťahy, zmenu myslenia a správania, zmysluplne využitý čas, nadšenie a optimizmus.
viac
25.08.2017
Úrad vlády vyčlenil na podporu regiónov viac ako milión eur
Úrad vlády Slovenskej republiky informuje širokú verejnosť, že na webovom sídle www.nro.vlada.gov.sk vyhlásil a zverejnil Výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie v oblasti podpory regionálneho rozvoja.
viac
07.09.2017
Na brány slovenských škôl zvoní Eko Alarm
Spolu so školským zvončekom, ktorý pred pár dňami ohlásil začiatok nového školského roka, na brány slovenských škôl zvoní aj nový zaujímavý projekt - Eko Alarm. Cieľom projektu je zavedenie komplexného systému zberu triedeného odpadu na slovenských materských, základných a stredných školách.
viac
12.09.2017
Test ekologickej inteligencie vám pomôže zorientovať sa v odpadoch
Chcete sa aj vy dozvedieť, ako dlho sa komunálne odpady v prírode rozkladajú, ako správne triediť do farebných kontajnerov, čo všetko sa nachádza v našom odpadkovom koši, čo sa deje s odpadom po jeho vytriedení alebo ako je na tom Slovensko s recykláciou a skládkovaním?
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.42 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.00 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.58 %