Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
31.05.2021 04:00

Žiaci ZŠ Československej armády sa budú učiť v špecializovaných učebniach


Snímka zdroj: (MsÚ).


Mesto Prešov vďaka podpore Európskej únie postupne skvalitňuje vyučovací proces v základných školách vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Žiakom a učiteľom v ZŠ Československej armády takto urobia radosť nové špecializované učebne.


Cieľom projektu je skvalitnenie vyučovacieho procesu. V nových špecializovaných učebniach sa žiakom uľahčí získavanie praktických zručností v technických a prírodovedných predmetoch. Počas výučby v nových odborných učebniach budú mať žiaci možnosť pochopiť teóriu v praxi, prejsť od abstraktného myslenia ku konkrétnemu, lepšie pochopiť učebnú látku, pojmy, súvislosti a prepojenia s praxou.

V rámci projektu bude zrevitalizovaná technická učebňa, zriadené prírodovedné laboratórium chémie a budú zrealizované aj nevyhnutné stavebné úpravy.

V odbornej technickej učebni sa bude nachádzať aj potrebné vybavenie, teda učebné pomôcky pre žiakov a učiteľa aj nábytok. Rovnako to bude aj v prípade zriadenia prírodovedného laboratória chémie, kde budú obstarané učebné pomôcky, nábytok, interaktívna tabuľa, dataprojektor a PC set pre učiteľa. V rámci nevyhnutných stavebných úprav budú vymenené interiérové dvere, svietidlá, elektrické zásuvky a vypínače, keramické obklady, vodovodné batérie a pribudnú nové podlahy.

Žiaci si budú môcť tieto učebne vyskúšať už v nadchádzajúcom školskom roku.

Zhotoviteľom stavby je Ing. Miroslav Mularčík - MOVYROB. Celkový rozpočet projektu je 59 994,64 eur. Poskytnutá výška NFP je 56 994,91 eur (z toho podpora z fondu EÚ je vo výške 50 955,44 EUR). Mesto Prešov sa na výstavbe učební podieľa 5 % spolufinancovaním. Z vlastných zdrojov tak uhradí 2 999,57 eur.

Autor: (Vladimír TOMEK, hovorca mesta Prešov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.10.2017
Rekoštrukcie prinesú škôlkam viac miest
Mesto Prešov získalo dotácie na rekonštrukciu ďalších dvoch materských škôl. Do škôlok na Čapajevovej a Važeckej ulici tak budú môcť prijať viac detí.
viac
15.06.2020
ŽSK zrekonštruuje kaštieľ v Oščadnici
Kaštieľ v Oščadnici bude modernejší i väčší. Žilinská župa začala s jeho modernizáciou v rámci cezhraničného projektu hradeného z európskych finančných zdrojov. Náklady na investíciu sú viac ako 640-tisíc eur. Župa spolufinancuje projekt vo výške zhruba 300-tisíc eur.
viac
25.09.2020
Mesto získalo na modernizáciu učební ZŠ viac ako jeden milión eur
Mesto Žilina získalo viac ako jeden milión eur z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) na modernizáciu odborných učební základných škôl (ZŠ).
viac
12.04.2022
Kraj začal s rekonštrukciou objektov pre krajskú knižnicu v Prešove
Prešovský samosprávny kraj začal s realizáciou takmer 5,8 miliónového projektu rekonštrukcie objektu Krajskej knižnice P. O. Hviezdoslava v Prešove.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %