Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
17.05.2022 08:25

Žiadatelia sa môžu uchádzať o dotáciu z participatívneho rozpočtu


Ilustračná snímka.


Výzvu na dotácie v rámci participatívneho rozpočtu vyhlásil v pondelok Košický samosprávny kraj (KSK). Žiadateľmi sa môžu stať právnické a fyzické osoby - podnikatelia, ale aj obce, mestá, miestne akčné skupiny, občianske združenia či neziskové organizácie. Informoval o tom Úrad KSK.


Žiadatelia môžu požiadať o prostriedky v akejkoľvek oblasti regionálneho rozvoja, kultúry, školstva, ľudských práv, zdravotníctva, životného prostredia či sociálnej oblasti. "Cieľom je zlepšiť kvalitu života ľudí v Košickom kraji. Zo župnej kasy rozdelíme dokopy 100 000 eur. O samotnej realizácii konkrétnych nápadov rozhodnú opäť východniari v hlasovaní, čím pomôžu rozhodnúť o verejných peniazoch transparentne," uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

Žiadatelia môžu žiadosť o poskytnutie dotácie vypracovať výlučne vyplnením elektronického formulára, ktorý je dostupný na webstránke vucke.egrant.sk. Minimálna výška pomoci je 25 000 eur, maximálna 100 000 eur. Spolu so všetkými potrebnými prílohami by mali svoj projekt zaslať kraju aj v tlačenej verzii do 15. júna. Dotáciou kraj prispeje do výšky 90 percent celkových oprávnených výdavkov projektu, pričom nápady, ktoré získajú od obyvateľov najviac hlasov, by mali byť zrealizované do 31. októbra 2022. Po doručení potrebných dokumentov bude nasledovať ich kontrola, hodnotenie externými hodnotiteľmi a napokon hlasovanie obyvateľov. Prehľad projektov bude dostupný na rozhybanykraj.hlasobcanov.sk.

Anonymné hlasovanie bude možné z akéhokoľvek slovenského mobilného telefónneho čísla. V rámci výzvy možno poskytnúť dotáciu na projekty realizované len na území kraja.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.12.2021
Banskobystričania rozhodli, že mesto zveľadí Urpínske serpentíny i parčík Sissi
O sumu 40 000 eur z participatívneho rozpočtu mesta Banská Bystrica sa podelia projekty Urpínske serpentíny III., 100 nových stromov pre Banskú Bystricu, Radvanská záhrada a Revitalizácia parčíka cisárovnej Sissi.
viac
22.12.2021
Obyvatelia KSK vybrali šesť športových projektov, ktoré zafinancuje kraj
Pilotný ročník participatívneho rozpočtu Košického samosprávneho kraja pozná víťazné projekty. V budúcom roku sa bude realizovať spolu šesť projektov športovej infraštruktúry, ktoré hlasovaním vybrali obyvatelia kraja. Informoval o tom Úrad KSK.
viac
10.01.2022
Mesto Levice hľadá projekty, ktoré podporí z participatívneho rozpočtu
Obyvatelia mesta, neformálne skupiny i občianske združenia a neziskové organizácie môžu do 28. januára predkladať projekty, ktoré môžu byť financované z participatívneho rozpočtu mesta. Maximálna výška podpory na jeden projekt je 3000 eur a zahrnuje náklady na vlastnú realizáciu.
viac
22.07.2022
Verejnosť môže vybrať projekty, ktoré podporia z participatívneho rozpočtu
Verejnosť môže od štvrtka do 22. augusta hlasovať za projekty, ktoré získajú financie na realizáciu z participatívneho rozpočtu Košického samosprávneho kraja (KSK). Prerozdelených bude 100 000 eur. KSK o tom informuje na svojej webovej stránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %