Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
30.09.2020 03:50

Žiar nad Hronom sa pustí do projektu záhradkárskej oblasti


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Žiar nad Hronom sa pustí do realizácie projektu novej záhradkárskej oblasti, ktorý predstavilo približne pred týždňom. Na základe množstva pozitívnych reakcií o tom na sociálnej sieti informoval primátor mesta Peter Antal.


„Do projektu záhradiek ideme,“ napísal Antal s tým, že ako prvé bude potrebné zmeniť územný plán mesta. Počas tohto procesu, ktorý potrvá približne rok, mesto vypracuje projektovú dokumentáciu, vďaka ktorej bude môcť určiť cenu jednotlivých parciel. „Až vtedy, keď budeme môcť ponúknuť konkrétne informácie a cenu, začneme prijímať žiadosti o kúpu pozemkov,“ doplnil Antal.      

Záhradkársku osadu chce Žiar nad Hronom vybudovať v časti Podháj, kde vlastní pozemok s rozlohou približne 65 000 štvorcových metrov, ktorý nie je možné využiť na inú výstavbu.      

„Orientačne môžeme hovoriť o tom, že by tu mohlo byť približne 100 záhradiek. Každý pozemok by mal mať rozlohu približne 500 až 600 štvorcových metrov,“ priblížil Baláž s tým, že mesto plánuje zabezpečiť aj potrebnú infraštruktúru vrátane cestnej komunikácie či elektriny. Mesto uvažuje aj o tom, že by na každom pozemku vybudovalo záhradnú chatku. Zabezpečí tým jednotnosť výstavby a verejným obstarávaním aj výhodné ceny.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.05.2020
Mesto zámenou získa pozemky pri gymnáziu
Mesto Žiar nad Hronom chce zámenou získať pozemky v areáli miestneho Gymnázia Milana Rúfusa, ktoré sú potrebné na vybudovanie športového zázemia školy. Výmenu týchto pozemkov za mestské pozemky v inej lokalite odsúhlasili na poslednom rokovaní mestského zastupiteľstva žiarski poslanci.
viac
16.06.2020
Mesto má hotovú projektovú dokumentáciu na obnovu MsKC
Žiarska samospráva má hotovú projektovú dokumentáciu na obnovu mestského kultúrneho centra (MsKC). V súvislosti s jeho aktuálnym stavom už dlhšie hovorí o potrebe rekonštrukcie.
viac
04.09.2020
Mestský ovocný sad prešiel oficiálnou registráciou
Žiarsky ovocný sad prešiel oficiálnou registráciou. Žiaci základných a materských škôl sú tak o krok bližšie k tomu, aby mohli v školských jedálňach dostávať jeho ovocie. Informovala o tom referentka odboru životného prostredia Mestského úradu v Žiari nad Hronom Marcela Gendiarová.
viac
14.09.2020
Mesto na zariadenie pre seniorov vyčlenilo ďalších 120 000 eur
Žiar nad Hronom vyčlení na dokončenie výstavby mestského zariadenia pre seniorov ďalších 120 000 eur. Rovnakú sumu použije aj na údržbu administratívnej budovy a biskupského kaštieľa.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %