Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
23.01.2018 07:00

Žilina hľadá výnimočné osobnosti mesta


Plagát.


Aj v tomto roku majú Žilinčania možnosť navrhnúť významné osobnosti alebo kolektívy zo svojho okolia, ktoré nesú výrazné zásluhy v oblasti kultúry, športu či vzdelávania. Mesto Žilina opäť hľadá výnimočných ľudí, ktorým udelí jedno zo svojich ocenení.


Návrhy na nomináciu môžu občania zasielať poštou alebo e-mailom  „V našom meste žije množstvo mimoriadnych ľudí, ktorí si zasluhujú náš obdiv. Je pre nás obrovským potešením a cťou oceniť tieto osobnosti, ktoré šíria dobré meno nášho mesta,“ uviedol žilinský primátor Igor Choma a zároveň vyzval obyvateľov, aby svoje nominácie posielali buď poštou na adresu Mestského úradu v Žiline alebo e-mailom na adresu osobnosti@zilina.sk do 28. februára 2018.

Nominácie na udelenie ocenenia musia obsahovať okrem osobných údajov nominovaného i odôvodnenie odporúčaného návrhu, teda zhodnotenie doterajšej činnosti a uvedenie dosiahnutých významných úspechov. Laureátom na ocenenie môže mesto udeliť jedno z piatich ocenení - Čestné občianstvo mesta Žilina, Cenu mesta Žilina, Uznanie za zásluhy o rozvoj a reprezentáciu mesta Žilina a  Cenu primátora mesta, o ktorej udelení rozhoduje samotný primátor.

Minulý rok udelilo mesto Žilina ocenenia štyrom osobnostiam. Čestné občianstvo mesta Žilina si odniesli Jozef Antošík a Miro Gregor, Cenu mesta Žilina si prevzal Marek Adamov a z Uznania za zásluhy o rozvoj a reprezentáciu mesta Žilina sa tešila Soňa Řeháková.

Udelením ocenenia prejavuje mesto Žilina úctu významným osobnostiam alebo kolektívu za zásluhy a prínos v oblasti kultúry, vzdelávania, športu, životného prostredia, vedy, techniky a v oblasti sociálnej, komunitnej a spoločenskej. Ocenenia môžu byť udelené žijúcim osobnostiam, ako aj „in memoriam“. Mestské zastupiteľstvo môže pri významných udalostiach mesta, inštitúcií a organizácií s pôsobnosťou na jeho území rozhodnúť aj o udelení mimoriadnych ocenení mesta Žilina.

Podrobnejšie informácie a prehľad ocenených osobností od roku 1995 nájdete na stránkach mesta Žilina v rubrike Mesto / Osobnosti mesta (http://www.zilina.sk/co-sa-urobilo/93/).

 

Autor: (Barbora ZIGOVÁ, hovorkyňa mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.06.2020
ŽSK nominuje významné osobnosti kraja
Opäť po roku ocení Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) významné osobnosti. Tipy na tohtoročných laureátov na najvyššie krajské ocenenie môže predkladať široká verejnosť do 31. augusta.
viac
04.01.2021
Verejnosť môže podávať návrhy na Cenu mesta aj primátora
Verejnosť opäť môže podávať návrhy na laureátov Ceny mesta Košice a Ceny primátora mesta. Informuje o tom magistrát na svojej webovej stránke. Tieto verejné ocenenia udeľujú každoročne v rámci Dňa mesta Košice.
viac
22.02.2021
Návrhy na cenu mesta môžu občania doručovať do 1. marca
Mesto Rimavská Sobota aj v roku 2021 udelí vybraným osobám a organizáciám cenu mesta. Informuje o tom na svojej internetovej stránke s tým, že návrhy na ocenenie je možné podávať do 1. marca na adresu mestského úradu.
viac
31.01.2022
Mesto Piešťany chce oceniť osobnosti roka 2021
Mesto Piešťany chce oceniť osobnosti, ktoré výrazne prispeli k jeho rozvoju v sociálnej, kultúrnej a environmentálnej oblasti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %