Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
24.05.2023 09:30

Žilina spustila novú webovú stránku pre parkovanie a otvorí klientske centrum


Snímka zdroj: (Mesto Žilina).


Žilinská samospráva spustila v súvislosti so zmenou parkovacieho systému webovú stránku www.parkovanie.zilina.sk. Mesto podľa hovorkyne Zuzany Holienčíkovej otvorí v pondelok 5. júna klientske centrum pre parkovanie v priestoroch mestského úradu.


Doplnila, že nová webová stránka poskytuje občanom všetky potrebné informácie, súvisiace s parkovaním v centre Žiliny. "Jej súčasťou je napríklad prevádzkový poriadok, mapa zón s pásmami, doba spoplatnenia či cenník parkovania. K dispozícii je aj sekcia 'otázky a odpovede', kde mesto odpovedá na najčastejšie kladené otázky o systéme parkovania," uviedla.

V klientskom centre bude podľa nej vyškolený personál vybavovať žiadosti občanov o vydanie úplne nových či preregistráciu pôvodných parkovacích kariet počas pracovných dní od 7.30 h do 18.00 h. "Na mieste si bude možné vytvoriť tzv. konto občana a zriadiť si tak účet s možnosťou správy parkovacích kariet. Personál bude v prípade potreby k dispozícii aj na e-mailovej adrese parkovanie@zilina.sk," dodala Holienčíková.

Pripomenula, že pre pôvodné parkovacie karty Žilinskej parkovacej spoločnosti platí prechodné obdobie. "Parkovacie karty tak nie je potrebné preregistrovať okamžite, ale v čase ukončenia doby platnosti. Zároveň je potrebné parkovacie karty naďalej nechávať umiestnené za čelným sklom vozidla. Samospráva čoskoro spustí aj e-shop na nákup a správu parkovacích kariet, do ktorého sa občania dostanú z hlavnej webovej stránky parkovania www.parkovanie.zilina.sk. Slúžiť bude na vytvorenie konta občana, cez ktoré bude z pohodlia domova a moderným spôsobom manažovať parkovacie karty," priblížila.

Mesto Žilina sa stane od 7. júna 2023 výlučným prevádzkovateľom regulácie parkovania v centre. "Všeobecné záväzné nariadenie definuje nové formy úhrady za rezidentské karty, parkovacie lístky pre návštevníkov, dobu spoplatnenia aj výšku poplatkov, pričom zaplatiť bude možné aj cez SMS či aplikáciu," uzavrela hovorkyňa mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.02.2018
Historická zóna mesta nie je určená pre autá
Mestská polícia rieši prípady nepovolených vjazdov a stojace autá v historickom centre Žiliny. Nedávno sa ukončila dopravno-bezpečnostná akcia, v rámci ktorej sa mestskí policajti zamerali na porušovanie zákazu státia automobilov v centre mesta a na vozidlá v pešej zóne bez platného oprávnenia.
viac
02.05.2018
Mesto spúšťa do prevádzky novú webovú stránku
Mesto Trenčín spúšťa v pondelok do ostrej prevádzky svoju novú webovú stránku. Počas prechodného obdobia bude v prevádzke aj staré webové sídlo mesta.
viac
29.04.2019
Cyklobusy spúšťame už 1. mája
Žilinská župa štartuje sezónu cyklobusov skôr ako po minulé roky. Autobusy s prívesmi na bicykle vyrazia na Kysuce do Bystrickej doliny a do Turca už 1. mája.
viac
30.03.2021
DPMŽ spustil elektronický predpredaj nových dopravných kariet
Dopravný podnik mesta Žiliny (DPMŽ) spustil elektronický predpredaj dopravných kariet prostredníctvom nového e-shopu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.07 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.83 %