Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
23.02.2019 01:55

Žilina zavádza novú službu pre podnikateľov


Ilustračná snímka (MsÚ)


Žilinská samospráva vychádza v ústrety stavebným firmám. Plánuje vytvoriť evidenciu podnikateľských subjektov zo stavebnej oblasti, ktorých bude následne, pri vyhlasovaní zákaziek s nízkou hodnotou, oslovovať na predloženie ponuky.


„Aj v tomto roku pripravujeme vyhlasovať zákazky v segmentoch pozemných, inžinierskych a vodohospodárskych stavieb. V záujme dodržiavania princípov transparentnosti, hospodárnosti a efektívnosti, ponúkame možnosť spolupráce firmám, ktoré takýto typ stavieb realizujú, či už ide o rekonštrukcie, novostavby alebo riešenie havarijných situácií,“ vysvetlil vedúci oddelenia verejného obstarávania Mestského úradu v Žiline Roman Osika. Mesto teda vyzýva potencionálnych dodávateľov, aby sa zaradili do evidencie. Následne, pri vyhlasovaní zákaziek s nízkou hodnotou, príde týmto firmám elektronická notifikácia spolu s výzvou na verejné obstarávanie na uskutočnenie stavebných prác. „Samozrejme, týchto potencionálnych dodávateľov budeme oslovovať podľa typu zákazky, podľa povahy stavebných prác, prípadne podľa ďalších podmienok. Aj naďalej však budeme výzvy zverejňovať na webe mesta, táto novinka je len služba navyše,“ dodal Osika. Uchádzači, ktorí prejavia záujem o zasielanie notifikácií spolu s výzvami na predloženie ponuky, musia zaslať žiadosť o registráciu na e-mail roman.osika@zilina.sk. Žiadosť musí obsahovať obchodné meno, sídlo, IČO, rozsah záujmu, presnú emailovú adresu na zasielanie notifikácií spolu s výzvami na predloženie ponuky. Pre účasť v podlimitných a nadlimitných zákazkách, bude mesto Žilina ako verejný obstarávateľ, vyžadovať splnenie podmienok účasti osobného postavenia, podľa § 32 Zákona o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

„Veríme, že tento krok podnikatelia privítajú. Našou snahou je, aby sa do súťaží prihlásilo čo najviac spoločností a aby boli o týchto výzvach čo najlepšie informovaní. Žiadosťou o zaradenie do evidencie, ktorú nám tieto firmy zašlú, potvrdia záujem pracovať pre mesto,“ uzavrel prednosta Mestského úradu v Žiline Michal Berger.

Autor: (ts-Barbora Zigová, hovorkyňa mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.07.2018
M. Sýkora: Chorvátskej samospráve môžeme pomôcť so skúsenosťami pri vstupe do EÚ
Spolupráca Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) so Združením obcí Chorvátska vytvára priestor na výmenu vzájomných skúseností a zvýšenie významu samospráv v oboch krajinách.
viac
15.05.2019
Žilina zavádza novú službu - osloví podnikateľov na predloženie ponuky
Žilinská samospráva chce vychádzať v ústrety stavebným firmám. Za týmto účelom plánuje vytvoriť evidenciu podnikateľských subjektov zo stavebnej oblasti, ktorých bude následne, pri vyhlasovaní zákaziek s nízkou hodnotou, oslovovať na predloženie ponuky.
viac
07.03.2020
Podnikatelia so záujmom o mestské zákazky sa môžu ešte stále registrovať
Žilinská radnica pred rokom úspešne spustila systém informovania podnikateľských subjektov o vyhlásení jednotlivých zákazok s nízkou hodnotou, ktoré je povinné mesto realizovať v zmysle zákona o verejnom obstarávaní. K dnešnému dňu sa do databázy mestského úradu prihlásilo 71 záujemcov.
viac
23.02.2022
Žilina ušetrila elektronizáciou verejného obstarávania vyše 14 miliónov eur
Žilinská samospráva realizovala od roku 2019 celkom 513 verejných obstarávaní, pri ktorých vyčíslila predpokladanú hodnotu zákaziek na viac ako 64 miliónov eur. Mesto podľa hovorcu Vladimíra Miškovčíka ušetrilo vďaka celkovej elektronizácii verejného obstarávania viac ako 14 miliónov eur bez DPH.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %