Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
24.01.2022 11:35

Žilinská komunitná nadácia zakúpila do mestských častí športový mobiliár


Ilustračná snímka.


Financie vo výške 20 000 eur z fondu na podporu mimoriadnej športovej činnosti, investičné zámery a údržbu športovej infraštruktúry v meste Žilina využila Žilinská komunitná nadácia na zabezpečenie siedmich basketbalových košov a dvoch stolov na stolný tenis.


Na sklonku minulého roka športové vybavenie pribudlo v mestských častiach Hliny, Vlčince, Hájik, Zádubnie a Bytčica. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

V rámci oficiálnej športovej politiky mesta existujú štyri piliere, ktorými sú športové dotácie pre športové kluby, granty určené na podporu športových podujatí, podporu vrcholového športu. "Poslednú zložku tvorí fond na podporu športu z nevyčerpaných finančných prostriedkov z prvých troch pilierov za predchádzajúci kalendárny rok. Financie združené vo fonde sú určené na investičné zámery, podporu mimoriadnej športovej činnosti a údržbu športovej infraštruktúry," priblížil správca Žilinskej komunitnej nadácie Matej Franek.

Práve Žilinská komunitná nadácia sa po rozhodnutí Mestského zastupiteľstva v Žiline podľa Miškovčíka stala strešnou organizáciou zabezpečujúcou tzv. štvrtý pilier podpory športu. "Predpokladaná výška fondu na tento účel by mala byť v tomto roku až 75 000 eur," vyčíslil.

"Hlavným zámerom nadácie pri podpore športu zostane aj v najbližšej budúcnosti budovanie verejne prístupnej športovej infraštruktúry. Cieľom opäť bude doplnenie basketbalových košov, futbalových bránok, volejbalových sietí, či stolov na stolný tenis po celom území mesta," dodal Franek.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.06.2016
V novej školskej záhrade sa žiaci budú učiť aj oddychovať
Základná škola s materskou školou v Hôrkach (okres Žilina) dnes otvorila novú záhradu, ktorú vybudovala vďaka projektu "Záhrada, ktorá učí".
viac
03.12.2017
Kúpou obrazu podporíte hendikepovaných ľudí a ľudí v tiesni
Mesto Žilina v spolupráci s Aukčnou spoločnosťou Darte pripravilo výnimočnú Vianočnú benefičnú aukciu výtvarného umenia s výťažkom pre ťažko skúšané mamičky a deti žijúce v žilinskom zariadení LÚČ. Aukcia sa uskutoční pod patronátom primátora mesta Žilina Igora Chomu.
viac
11.02.2020
Milión eur z Nadácie Kia Motors Slovakia zavŕšil dar pre žilinskú traumatológiu
Najnovším úspešným projektom za spolu 140-tisíc eur sa stal nákup moderného diagnostického prístroja na operačné sály úrazovej chirurgie a výmena okien na oddelení klinickej a radiačnej onkológie.
viac
20.04.2020
V Hideparku pribudnú cyklostojany i nové ohnisko
V nitrianskom Hideparku pribudlo vďaka dobrovoľníkom nové vybavenie. Ešte počas zimných brigád sa tam vykonali viaceré zemné práce. Najnovšie sa podarilo vybudovať nový priestor na opekanie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %