Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
14.03.2022 09:35

Žilina podporí projekty mimovládnych organizácií sumou 230 000 eur


Ilustračná snímka.


Mesto Žilina podporí tento rok projekty v oblasti kultúry, športu, vzdelávania, životného prostredia či sociálnej a zdravotnej oblasti sumou 230 000 eur.


O granty sa môžu záujemcovia uchádzať do 5. apríla odoslaním vyplnených formulárov. TASR o tom informoval hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

Na projekty v oblasti kultúry bude podľa neho smerovať 120 000 eur. "Na športové projekty pôjde tento rok 50 000 eur, pre sociálnu a zdravotnú oblasť je vyčlenených 20 000 eur. Rovnaká suma je alokovaná pre oblasť životného prostredia a 20 000 eur aj pre oblasť vzdelávania. Finančnú podporu na prevádzku a rozvoj vo výške 60 000 eur môžu očakávať mimovládne organizácie v oblasti inštitucionálnej podpory," konkretizoval hovorca mesta.

Upozornil, že financie z dotácií je možné použiť na aktivity uskutočnené len v tomto kalendárnom roku. Žiadosť o grantovú dotáciu sa podáva elektronicky, formulár na vyplnenie žiadosti je dostupný na webovej stránke mesta. "Jeden originál kompletne vyplneného, vytlačeného a podpísaného grantového formulára žiadosti treba doručiť aj fyzicky na mestský úrad, a to buď osobne, alebo poštou najneskôr v deň uzávierky. Všetky potrebné informácie sú zverejnené vo výzve na webovej stránke mesta. Po prihlásení sa žiadateľa do e-grantu je vysvetlený postup, ako spracovať žiadosť," uviedol Miškovčík.

Minimálny príspevok na jeden projekt je vo výške 350 eur, maximálne môže mesto prispieť sumou 5000 eur v prípade podania jedného projektu, alebo 2500 eur v prípade dvoch projektov. Žiadateľ o grant musí mať sídlo či trvalý pobyt v meste Žilina, alebo vykonávať činnosť na území mesta, prípadne poskytovať služby obyvateľom mesta.

Na realizáciu víťazných projektov poskytne mesto maximálne 70 percent finančných prostriedkov z celkových nákladov na projekt. "Výška povinného spolufinancovania grantu zo strany žiadateľa je minimálne 30 percent zo schválenej sumy oprávnených výdavkov na projekt. Z toho maximálne 15 percent môže žiadateľ pokryť vo forme neplatenej dobrovoľníckej práce," dodal Miškovčík.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.11.2020
Program Spoločne pre región opäť podporí projekty na východe
Grantový program Spoločne pre región opäť rozdelí 13 000 eur na podporu verejnoprospešných komunitných projektov na východnom Slovensku. V poradí 14. ročník programu otvárajú Karpatská nadácia a košická hutnícka spoločnosť.
viac
28.01.2021
Tretie kolo výziev programu pre aktívnych občanov je otvorené
Odhodlanie hájiť ľudské práva a aktívne rozvíjať občiansku spoločnosť bude opäť podporené v treťom kole výziev grantového programu Active Citizens Fund – Slovakia, ktorý je zameraný na podporu mimovládnych organizácií na Slovensku.
viac
11.03.2022
NKN podporí projekty zamerané na ochranu životného prostredia
Nitrianska komunitná nadácia (NKN) vyhlásila novú grantovú výzvu. Finančnú podporu z nej môžu získať projekty zamerané na ochranu životného prostredia a komunitné kultúrne a športové podujatia.
viac
25.10.2022
Tesco opäť daruje 170-tisíc eur na podporu projektov po celom Slovensku
Grantový program Tesca - Vy rozhodujete, my pomáhame – už po 12.-krát pozýva neziskové organizácie, občianske združenia, školy a škôlky, mestá i obce, aby sa uchádzali o finančnú podporu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %