Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
24.02.2020 07:30

Zimnú a letnú športovú sezónu na Liptove spoja štafetové preteky


Snímka zdroj: (visitliptov.sk).


Zimnú a letnú športovú sezónu na Liptove prepoja v druhú aprílovú sobotu štafetové preteky Liptov Ride. Piaty ročník podujatia ponúkne za jeden deň päť športových disciplín - beh, skialp, freeride, bicyklovanie i jazdu na kajaku.


O podujatí informovala Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov.

Trasy pretekov spájajú Demänovskú dolinu, Jasnú, liptovské lúky, lesy a mesto Liptovský Mikuláš. Tento rok sa na podujatí predstaví 80 dvoj až päťčlenných tímov aj 25 jednotlivcov. „Verím, že nás opäť čaká výnimočná atmosféra na štarte aj v cieli - v areáli vodného slalomu v Liptovskom Mikuláši i na štafetových 'odovzdávkach' na Lúčkach a na Chopku,” uviedla Šarafínová.    

Medzi tímami sa predstavia aj tri najlepšie z minuloročného stupňa víťazov, najlepší ženský tím aj traja najlepší jednotlivci. „Dokonca 33 pretekárov z tohtoročnej štartovacej listiny sa pretekov zúčastňuje nepretržite už od prvého ročníka. Pretekať tak budú piatykrát,” priblížila Šarafínová.

Pre všetkých, ktorí sa chcú stať súčasťou podujatia, je otvorená dobrovoľnícka registrácia cez web www.liptovride.sk. Partnerom podujatia je aj OOCR Región Liptov a použije naň prostriedky z dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR vo výške 6000 eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.09.2017
Cyklisti opäť obsadia centrum mesta
Centrum Ružomberka bude v nedeľu 10. septembra dejiskom cyklistického podujatia Ružomberské schody. Zásadnú úlohu v hlavných pretekoch zohrajú tunajšie historické schody, po ktorých sa budú preháňať majstri dvoch kolies.
viac
06.06.2020
Liptáci otvorili letnú sezónu
Na Liptove 6. júna 2020 v Areáli vodného slalomu v Liptovskom Mikuláši symbolicky otvorili letnú sezónu. Reštart cestovného ruchu Liptáci zobrali doslova a šliapli poriadne do pedálov. Odhodlali sa zbúrať mýty, že Liptov nie je cyklistický región.
viac
29.06.2020
Liptovské more atrakcií
V sobotu 27. júna v zátoke pri Kolibe Gréta  v Liptovskej Sielnici Igor Vlha oficiálne „paddleboardovým“ pádlom odomkol hladinu Liptovskej Mary a pozval dovolenkárov na Liptov.
viac
26.11.2020
Liptov a Tatry chcú zabojovať o spustenie lyžiarskej sezóny
Turistické regióny Liptov a Vysoké Tatry chcú napriek aktuálnej epidemickej situácii zabojovať o spustenie tohtoročnej lyžiarskej sezóny. Hovoria o návrate k pravej podstate lyžovania ako prírodného športu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %