Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
29.04.2020 07:30

Zimný štadión v Trebišove dostal nové osvetlenie


Snímka zdroj: (tasr).


Mesto Trebišov ukončilo plánovanú rekonštrukciu osvetlenia zimného štadióna, podľa radnice bola nevyhnutná z dôvodu veľkých energetických strát.


Pôvodné svietidlá osvecovali interiér štadióna takmer 30 rokov. Na projekt mesto použilo takmer 81 000 eur.

„Investícia mesta, ktorá začala ešte pred začiatkom obmedzení súvisiacich so šírením nového koronavírusu, prinesie ročnú úsporu na elektrickej energii vyše 14 000 eur a ďalších 4000 eur na údržbe a svetelných zdrojoch, čo znamená jej návratnosť už po viac ako štyroch rokoch,” informovala hovorkyňa mesta Martina Mištaničová.

Nové LED svietidlá v počte 88 kusov s výkonom 250 wattov sú regulované integrovanými prevodníkmi. Výhodou modernizácie športovo-spoločenského stánku je možnosť regulácie osvetlenia a jeho intenzity zvlášť pri tréningoch, verejnom korčuľovaní alebo súťažných zápasoch, prípadne len na časť plochy. Takisto bude možné vytvárať na ľadovej ploche rôzne efekty, akými sú svetelná vlna, gól či efekt na vyhodnotenie zápasu.

„Spotreba elektrickej energie v prípade regulácie svietidiel klesne oproti minulosti o viac ako 60 percent a zároveň sa výrazne zlepší osvetlenie hracej plochy. Svetelné zóny sú zároveň navrhnuté tak, aby pri každej scéne – či už je to liga, tréning či verejnosť, bola dodržaná rovnomernosť osvetlenia hracej plochy bez vytvárania tieňov,” uviedla hovorkyňa.

Investícia je podľa nej ďalším dôležitým príspevkom k postupnému dosiahnutiu energetickej efektívnosti vo všetkých mestských zariadeniach.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.11.2016
Mesto pripravuje najväčšiu komplexnú modernizáciu verejného osvetlenia
Košice pripravujú výrazné zlepšenie sústavy mestského verejného osvetlenia. Navyše tak, že pri obrovskej investícii, nebude v nasledujúcich 15 rokoch mestský rozpočet zaťažený nad rámec doterajších nákladov na osvetlenie. 
viac
14.12.2017
Chaty v národných parkoch Slovenska majú šancu ozelenieť
Nadácia Ekopolis a spoločnosť KOOR, s. r. o. spúšťajú na Slovensku nový projekt, zameraný na ekologizáciu horských chát v národných parkoch.
viac
27.08.2020
Ľadová plocha na zimnom štadióne v Prievidzi má nové úsporné osvetlenie
Ľadová plocha na zimnom štadióne v Prievidzi má nové úsporné osvetlenie. Rekonštrukciu svetidiel za viac ako 46 000 eur sčasti zabezpečili Technické služby mesta Prievidza (TSMPD) a financovali ju zo svojho rozpočtu. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.
viac
08.10.2020
Na sídlisku Juh pribudne multifunkčné ihrisko
Mesto Trebišov aktuálne realizuje výstavbu nového multifunkčného ihriska na sídlisku Juh. Možnosti na rôzne športové aktivity by malo poskytovať už v novembri. Informovala o tom radnica mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %