Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
03.12.2021 12:35

Zlaté Moravce chcú v bývalom kine zriadiť sociálno-rehabilitačné stredisko


Zlaté Moravce.


V objekte bývalého kina Tekov v Zlatých Moravciach má vzniknúť nové sociálno-rehabilitačné stredisko. Projekt za takmer 750 000 eur pripravuje mesto, ktoré naň chce získať peniaze z európskych fondov.


Stredisko bude slúžiť pre poskytovanie sociálnej podpory.

„Jeho činnosť bude zameraná predovšetkým na rozvoj individuálnych zručností, schopností a kompetencií. Bude sa jednať o dennú podporu, ktorú bude zabezpečovať trojčlenný personál pracujúci v jednosmennej prevádzke,“ informovalo mesto.

Radnica už pripravuje aj verejné obstarávanie na zhotoviteľa, ktorý následne adaptuje budovu kina pre potreby sociálno-rehabilitačného strediska. „V rámci projektovej dokumentácie je riešená stavebná časť, zdravotechnika, ústredné kúrenie, elektroinštalácia a bleskozvod,“ uviedla radnica.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.02.2018
Zlaté Moravce ukončili hospodárenie v roku 2017 s prebytkom
Hospodárenie Zlatých Moraviec je zdravé a finančná kondícia mesta je dobrá. Uviedla to vedúca ekonomického oddelenia na mestskom úrade Iveta Szobiová.
viac
25.11.2018
Ponitrianske múzeum pripravuje výstavy i ukážky ľudových zvykov
Ponitrianske múzeum pripravuje na december viacero podujatí zameraných na prezentáciu výtvarného umenia i vianočných zvykov. Konať sa budú vo výstavných priestoroch v Nitre aj v pobočkách múzea v Zlatých Moravciach a Šali.
viac
18.05.2019
Mesto chce zachovať miestnu občiansku poriadkovú službu
Zlaté Moravce chcú zachovať miestnu občiansku poriadkovú službu, ktorá v meste funguje od roku 2017. Poslanci na svojom zasadnutí schválili podanie žiadosti o nenávratný finančný príspevok na jej ďalší chod, ktorý by umožnil prevádzkovanie miestnej občianskej poriadkovej služby do júna 2021.
viac
06.11.2019
Po Nitre a Šali zvyšuje poplatky aj mesto Zlaté Moravce
Obyvatelia Zlatých Moraviec od budúceho roka zaplatia viac za likvidáciu komunálneho dopadu i na daniach z nehnuteľností. Zmeny všeobecne záväzných nariadení odsúhlasilo na konci októbra mestské zastupiteľstvo.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %