Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
30.05.2020 08:50

Zmeny pri obedoch a vlakoch zadarmo sú na debatu v koalícii


Ilustračná snímka: (sme).


Prípadná zmena pri takých sociálnych opatreniach, ako sú obedy alebo vlaky zadarmo pre žiakov a študentov, je na debatu s koaličnými partnermi. V rozhovore to uviedol minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling.


Obedy zadarmo nie sú v kompetencii ministerstva školstva. „Akékoľvek rozhodnutie budeme musieť urobiť spoločne s ministrom práce, sociálnych vecí a rodiny Milanom Krajniakom,” povedal šéf rezortu školstva. Podobne je to aj v súvislosti s vlakmi zadarmo pre študentov, pretože tie sú zas v kompetencii ministerstva dopravy.

V súvislosti s obedmi zadarmo minister pripomenul, že by bol rád, keby peniaze dostávali rodičia. Čo sa týka vlakov, chceli by poskytovať výrazné zľavy.

Ministerstvo školstva poskytuje školám na lyžiarsky výcvik finančné prostriedky od roku 2016. Príspevok je vo výške 150 eur na žiaka. Rezort prispieva žiakom aj na školu v prírode. Príspevok pre žiakov prvého stupňa základnej školy je určený vo výške 100 eur, v prípade špeciálnych základných škôl ide o sumu 150 eur. Minister poznamenal, že mladí ľudia by sa mali venovať športu. „Je to určitým spôsobom taká psychohygiena,” dodal. 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.03.2017
Košické gymnázium učí žiakov hospodáriť s peniazmi
Gymnázium na Trebišovskej ulici v Košiciach vzniklo v roku 1974. Ide o všeobecnovzdelávaciu školu so štvorročným, osemročným a päťročným študijným cyklom.
viac
01.12.2020
B. Gröhling poslal členom ÚKŠ plán na návrat žiakov do škôl
Minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling v pondelok ráno poslal členom ústredného krízového štábu (ÚKŠ) realizovateľný plán, podľa ktorého by sa mohli žiaci čo najbezpečnejšie a v čo najkratšej dobe vrátiť do škôl.
viac
19.05.2021
Tento rok pôjde na digitalizáciu v školstve 40 mil. eur
Do digitálnych technológií pre učiteľov a žiakov investuje ministerstvo školstva tento rok 40 miliónov eur. Minister školstva Branislav Gröhling (SaS) to označil za začiatok "digitálneho skoku" v školstve.
viac
16.08.2022
Školy dostanú na ukrajinských žiakov financie z eurofondov
Školy dostanú v septembri na žiakov z Ukrajiny finančný príspevok. Pôjde o financie z eurofondov za predchádzajúce obdobie marec až august v objeme viac než desať miliónov eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %