Štvrtok 16.05.2024
Dnes má meniny 
Svetozár
°C
08.03.2016 09:00

Zmeny v regionálnych združeniach a nové zastúpenie v orgánoch ZMOS


Starosta MČ Bratislava-Vrakuňa Martin Kuruc (vľavo) a starosta MČ Bratislava-Petržalka Vladimír Bajan. (Foto: archív)


Súčasťou rokovania Rady ZMOS 17. februára 2016 bolo aj prerokovanie nového regionálneho združenia ZMOS a zmeny v orgánoch združenia, ktoré súvisia tak s novým regionálnym združením, ako aj so zmenami vo vedení regionálneho združenia mestských častí hlavného mesta Bratislavy.


Nové regionálne združenie ZMO okresu Komárno tvorí 31 obcí, ktoré boli pôvodne členmi ZMO Žitný ostrov. Predsedom regionálneho združenia je Arpád Horváth, primátor mesta Kolárovo.

Vznikom nového regionálneho združenia ZMO okresu Komárno sa po odčlenení 24 zakladajúcich miest a obcí znížil počet členských samospráv v ZMO Žitného ostrova z 91 na súčasných 67.

Čítajte v Obecných novinách 9-10/25016 na str 2.

Autor: (red)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.05.2024
Ministerstvo financií SR zverejnilo výzvu na individuálne potreby obcí
Ministerstvo financií SR obnovilo inštitút financovania individuálnych potrieb miest a obcí, vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie na individuálne potreby obcí. V súvislosti s dofinancovaním miest a obcí to bola jedna z požiadaviek ZMOS.
viac
09.05.2024
Grantový program ponúka 100-tis. eur na projekty na ochranu klímy
Grantovú výzvu na zmiernenie klimatickej zmeny vyhlásila Nadácia VSE v spolupráci s Nadáciou E.ON. O granty sa môžu uchádzať najmä mimovládne a neziskové organizácie, samospráva či školy. Celková suma je 100-tis. eur, pričom na jeden projekt možno žiadať maximálne 10-tis. eur.
viac
09.05.2024
Študenti univerzity navrhli pre Zvolen stojiská na komunálny odpad
Študenti Technickej univerzity vo Zvolene (TUZVO) navrhli pre mesto Zvolen nové stojiská na komunálny odpad. TASR o tom informoval hovorca TUZVO Ján Lichý s tým, že návrh vznikol ako výstup študentskej súťaže.
viac
09.05.2024
Žilinská radnica nainštalovala v šiestich mestských častiach nové defibrilátory
Nové automatické externé defibrilátory (AED) nainštalovala žilinská radnica v Bytčici, na futbalovom ihrisku v Trnovom, Vraní a Žilinskej Lehote. Dva kusy sú k dispozícii aj vo vozidlách Mestskej polície na Vlčincoch a Hájiku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %