Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
14.01.2021 08:00

ZMOS a rezort školstva budú spolupracovať na registri športovej infraštruktúry


Na snímke zo stretnutia štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Ivan Husár a predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger.


ZMOS a rezort školstva budú spolupracovať na kreovaní registra športovej infraštruktúry, diskutovali o tom na spoločnom stretnutí štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Ivan Husár a predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger.


Informácie o počte, technickom stave a vybavení športovísk sú nevyhnutné pre nastavenie kritérií pre čerpanie finančných prostriedkov z eurofondov a štátneho rozpočtu. Na Slovensku však v súčasnosti neexistuje ucelená databáza športových ihrísk, telocviční, fitnesscentier, plavární a iných športových zariadení.

Na realizáciu tohto projektu je potrebná veľká investícia, rádovo v stovkách miliónov eur. Vzhľadom na to, že financovanie športovej infraštruktúry je primárne v gescii Fondu na rozvoj športu, rokovania sa zúčastnil aj jeho predseda Ladislav Križan. Konštruktívna spolupráca účastníkov sa v najbližších dňoch pretaví do praktickej roviny.

Prvým krokom bude vytvorenie zberného formulára, ktorý pripraví kancelária štátneho tajomníka pre šport MŠVVaŠ SR a ktorý následne ZMOS zašle svojim združeným obciam a mestám. Na základe zozbieraných informácií sa budú môcť robiť ekonomicky aj odborne správne rozhodnutia založené na faktoch.

Informácie o športoviskách budú analyzované spolu s územnými, demografickými a ekonomickými dátami a budú sprístupnené verejnosti na webovom sídle ministerstva školstva v sekcii športu číselne aj graficky.

Zámerom ZMOS je zozbierať dáta v horizonte 6-8 týždňov, aj napriek množstvu oslovených subjektov. Analýzu následne zrealizuje ministerstvo a zverejniť by ju malo už toto leto.

Autor: (minedu.sk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.09.2020
ZMOS: Štúdia k možnostiam alternatívneho financovania municipálneho rozvoja
Združenie miest a obcí Slovenska vypracovalo analytickú štúdiu zameranú na alternatívne financovanie municipálneho rozvoja.
viac
08.10.2020
Informujte o dopadoch COVID-19 na šport
Štátny tajomník rezortu školstva, vedy, výskumu športu Ivan Husár opätovne požiadal predsedu ZMOS Branislava Trégera o súčinnosť pri získaní informácií o reálnych dopadoch COVID - 19 na šport v samospráve.
viac
04.11.2021
ZMOS a SOŠV vidia v spolupráci užitočnosť aj spoločenský prínos
Združenie miest a obcí Slovenska a Slovenský olympijský a športový výbor spojili sily a idú spoločne rozvíjať šport.
viac
02.04.2022
Branislav Tréger na zasadnutí Fondu na podporu športu
Jubilejného 30. zasadnutia správnej rady Fondu na podporu športu (FNPŠ), ktoré zvolal a viedol jej predseda Ladislav Kližan, sa zúčastnil aj predseda ZMOS a primátor mesta Liptovský Hrádok Branislav Tréger.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %