Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
14.01.2022 10:40

ZMOS na rokovaní k Centrám zdieľaných služieb


Snímka zdroj: (ZMOS).


Realizácia Centier zdieľaných služieb bola hlavnou témou stretnutia predsedu Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Branislava Trégera s predstaviteľmi ministerstva vnútra SR na čele so štátnym tajomníkom rezortu Jánom Lazarom.


Ide o riešenie pre mnohé mestá a obce, ktoré ZMOS navrhoval a úspešne presadil do Plánu obnovy a odolnosti SR.

„V rámci Plánu obnovy a odolnosti SR majú byť zriadené Centrá zdieľaných služieb, ktoré ZMOS navrhoval a úspešne presadil. Majú samosprávam pomôcť so zefektívnením miestnej správy. V rámci Plánu obnovy a odolnosti SR sú alokované tiež prostriedky, ktoré by mali byť využité na vzdelávanie vo verejnej správe a budovanie kancelárií prvého kontaktu, v ktorých by sa spolu riešila štátna a verejná správa. Na stretnutí sme vyjedávali pozíciu, ktorú ZMOS bude mať v celom procese,“ informoval predseda ZMOS a primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger.

Zo strany štátneho tajomníka rezortu vnútra Jána Lazara zaznel prísľub, že ZMOS bude do celého procesu začlenený. Aktuálne sa čaká na dáta zo Štatistického úradu Slovenskej republiky z vlaňajšieho sčítania obyvateľov, domov a bytov, z ktorých sa bude ďalej vychádzať.

Na rokovaní, ktoré sa v priestoroch ministerstva vnútra SR v Bratislave konalo v stredu 12. januára 2022, sa zúčastnila aj Katarína Kremser, odborný expert ZMOS pre oblasť legislatívy. Branislav Tréger a Ján Lazar sa tiež dohodli na ďalšom stretnutí k tejto problematike.

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.11.2020
Ministerstvo bude spolupracovať so samosprávami na pláne obnovy
Ministerstvo financií (MF) SR bude veľmi intenzívne spolupracovať so samosprávami na pláne obnovy.
viac
18.02.2021
ZMOS navrhuje konkrétne riešenia pre Fond obnovy a odolnosti SR
Združenie miest a obcí Slovenska vníma Plán obnovy a odolnosti SR ako významný nástroj k reštartu krajiny. Preto predstavilo návrhy, ktoré reagujú na oprávnené potreby miest a obcí, ktoré prispejú k obnove samosprávy aj jej odolnosti.
viac
02.12.2021
ZMOS rokoval s rezortom hospodárstva o novele zákona o miestnych daniach
Rozporové konanie k novele zákona o miestnych daniach a o miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady medzi Združením miest a obcí Slovenska (ZMOS) a Ministerstvom hospodárstva SR sa uskutočnilo online formou v utorok 30. novembra 2021.
viac
03.12.2021
ZMOS uplatnil zásadné pripomienky k systému implementácie plánu obnovy
Združenie miest a obcí Slovenska uplatnilo zásadné pripomienky k návrhu systému implementácie Plánu obnovy a odolnosti Slovenskej republiky, ktoré adresovalo Úradu vlády SR.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %