Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
23.05.2020 02:55

ZMOS na rokovaní s ministrom Jánom Budajom


Na snímke zľava: J. Turčány, R. Brtáň, B. Tréger, J. Budaj, J. Smatana, M. Haluš.


Na Ministerstve životného prostredia SR v Bratislave sa 6. mája uskutočnilo stretnutie zástupcov ZMOS s ministrom Jánom Budajom. Viaceré témy naznačovali dôležitosť rokovania a hľadania konkrétnych riešení.


Témami spoločného rokovania bol zákaz skládkovania odpadu, ktorý neprešiel úpravou, čo súvisí s finančnými nákladmi samospráv pri nakladaní s komunálnym odpadom, ale aj princíp rozšírenej zodpovednosti výrobcov a fungovania tohto systému, hlavne vo vzťahu k nezazmluvneniu obcí s OZV a problémy s tým spojené. Ďalšou témou boli skládky a ich plánované uzatváranie. V tomto prípade ide o návrh na zmenu legislatívy z dôvodu neexistujúcich možností na iné zneškodnenie zmesového komunálneho odpadu tak, aby neskolaboval systém.

Okrem týchto oblastí sa diskusia sústredila aj na možnosti intenzívnej spolupráce ZMOS s rezortom životného prostredia smerom k riešeniam existujúcich problémov v rôznych sférach týkajúcich sa životného prostredia.

Za ZMOS sa na rokovaní zúčastnil predseda Branislav Tréger, prvý podpredseda Radomír Brtáň a výkonný podpredseda Jozef Turčány.

 

 

Autor: (zmos)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.05.2017
Liptovský Mikuláš sa rozišiel s OZV Recyklogroup
Pred niekoľkými dňami mesto Liptovský Mikuláš informovalo, že odstúpilo od zmluvy s OZV Recyklogroup, ktorú samospráva v súlade so zákonom uzatvorila v minulom roku na uhrádzanie platieb za triedený zber komunálnych odpadov v Mikuláši.
viac
12.01.2021
Na Slovensku má byť v roku 2021 zatvorených 21 skládok
V roku 2021 má byť zatvorených 21 skládok na Slovensku. Envirorezort ich zatvorenie avizuje dlhodobo.
viac
07.01.2023
Je zarážajúce, že rezort z nezodpovednosti obviňuje práve samosprávy
Únia miest Slovenska je sklamaná zo slov ministra životného prostredia v demisii Jána Budaja na adresu samospráv. Zvolenú komunikáciu považujeme za neprijateľnú a zahmlievajúcu fakty.
viac
01.02.2024
Sociálni partneri ZMOS a RÚZ o spolupráci v Aliancii sektorových rád
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik sa stretol s generálnym sekretárom Republikovej únie zamestnávateľov (RÚZ) Martinom Hoštákom k témam sociálneho dialógu, spolupráci v rámci novozriadenej Aliancie sektorových rád a k ďalším spoločným témam spolupráce.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %