Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
30.06.2021 02:10

ZMOS organizoval workshop ku kompetenčnej výbave komunálu


Logo ZMOS.


Združenie miest a obcí Slovenska zorganizovalo v dňoch 29. a 30. júna 2021 informačný workshop k návrhu Novej kompetenčnej výbavy komunálu.


Obsahom informačného workshopu boli vybrané oblasti, ktoré sa týkali kompetenčného vybavenia  miestnych územných samospráv v Česku, Poľsku a Maďarsku a ich komparácia s modelom fungovania miestnej územnej samosprávy na Slovensku. V druhej časti svojich vystúpení lektori prezentovali zistenia a závery spolu s odporučeniami v týchto vybraných oblastiach, ktoré by pomohli zlepšiť a zefektívniť fungovanie miestnej územnej samosprávy na Slovensku.

Prvý deň informačného workshopu bol venovaný oblasti školstva, ktorú predstavil Zdenko Krajčír, prezentácia je TU . Druhou témou prvého dňa bola oblasť bezpečnosti a verejného poriadku, požiarnej ochrany, ktorú odprezentovala Eva Dohnalová, prezentácia je TU a posledná téma prvého dňa bola venovaná nakladaniu a hospodáreniu s majetkom miestnej územnej samosprávy, ktorú predstavila Eva Balážová, prezentácia je TU

Druhý deň podujatia obsahoval prezentáciu v oblasti miestnych daní a miestnych poplatkov, ktorú predniesol Marek Kuľka, prezentácia je TU . Oblasť finančného riadenia a matričných úradov predstavil Ján Marušinec, prezentácia je TU . Poslednou témou druhého dňa workshopu bola oblasť životného prostredia, ktorú účastníkom predstavila Timea Ubreži, prezentácia je TU .

Informačný workshop bol organizovaný v rámci aktivít národného projektu Modernizácia miestnej územnej samosprávy podporený operačným programom Efektívna verejná správa z Európskeho sociálneho fondu. Podujatie bolo technicky zabezpečované prostredníctvom MS TEAMS. 

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.11.2016
Na Liptov sa bude lietať aj v zime
Maďarský WizzAir bude lietať medzi Londýnom a Popradom trikrát do týždňa aj počas zimy a lotyšský národný letecký dopravca airBaltic spojí v zime Tatry s Pobaltím raz v týždni.
viac
26.08.2020
Zdieľaná ekonomika potrebuje jasné pravidlá
Zdieľaná ekonomika bez pravidiel ubližuje podnikateľskému prostrediu a nepomáha samosprávam.
viac
19.02.2021
ZMOS sa cez Kežmarok sústredil na konkrétne Smart riešenia
Združenie miest a obcí Slovenska pokračuje v podujatiach v regiónoch. Včera, formou online boli predstavené konkrétne Smart riešenia so zaujímavými príkladmi z mesta Kežmarok. Sú užitočné, osvedčili sa, môžu byť inšpiráciou pre ďalšie mestá a obce.
viac
02.10.2023
Rokovali predsedovia najväčších organizácií územných samospráv Slovenska a Česka
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik neformálne rokoval s predsedom Svazu měst a obcí (SMO) ČR a starostom mesta Kyjov Františkom Luklom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %