Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
10.06.2021 08:20

ZMOS podpísal memorandum so SLOVAKIA TRAVEL


Snímka zdroj: (ZMOS).


Súčasťou 12. rokovania Predsedníctva ZMOS bol aj podpis memoranda medzi ZMOS a SLOVAKIA TRAVEL.


Cestovný ruch predstavuje šancu na rozvoj mnohých miest, obcí a regiónov, ktorých prírodné bohatstvo a kultúrne dedičstvo znásobujú sociálny a ekonomický potenciál. Preto ZMOS aj SLOVAKIA TRAVEL majú záujem na konkrétnej spolupráci vo viacerých oblastiach. Predovšetkým v oblasti výmeny informácií o aplikačnej praxi a trendoch, v transfere know-how, ale aj koordinácii aktivít, účasti na rokovaniach iniciatívnych a poradných orgánov, a tiež v kooperácii na aktivitách zameraných na organizovanie.

SLOVAKIA TRAVEL je právnická osoba, ktorá je svojimi príjmami a výdavkami napojená na štátny rozpočet prostredníctvom kapitoly Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky. Hlavnou činnosťou štátnej rozpočtovej organizácie SLOVAKIA TRAVEL, ako nadnárodnej destinačnej organizácie v oblasti podpory cestovného ruchu v Slovenskej republike, je propagácia a prezentácia Slovenskej republiky v zahraničí a na Slovensku ako cieľovej krajiny cestovného ruchu. Jej generálnym riaditeľom je Václav Mika, ktorý zámery agentúry predstavil na rokovaní Predsedníctva ZMOS.

Autor: (Michal Kaliňák, ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.09.2016
Dovolenka na Slovensku je tento rok dobrý nápad
Počet návštevníkov na Slovensku stále rastie. Za prvý polrok využilo služby slovenských ubytovacích zariadení takmer 2,3 milióna návštevníkov, čo je o 18,9 % viac ako za rovnaké obdobie minulého roku.
viac
12.12.2020
ZMOS má ďalšieho silného partnera
Združenie miest a obcí Slovenska má ďalšieho silného partnera pre úzku spoluprácu. Predseda ZMOS Branislav Tréger včera podpísal memorandum o spolupráci s prezidentom Dobrovoľnej požiarnej ochrany Slovenskej republiky Pavlom Ceľuchom.
viac
04.11.2021
ZMOS a SOŠV vidia v spolupráci užitočnosť aj spoločenský prínos
Združenie miest a obcí Slovenska a Slovenský olympijský a športový výbor spojili sily a idú spoločne rozvíjať šport.
viac
29.03.2023
ZMOS a Jednota dôchodcov na Slovensku v utorok podpísali memorandum o spolupráci
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) a Jednota dôchodcov na Slovensku (JDS) v utorok podpísali memorandum o spolupráci. Jeho základom je partnerstvo a vzájomná bezodplatná spolupráca pri poskytovaní vzájomnej podpory a výmeny informácií.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %