Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
20.04.2020 12:10

ZMOS podporuje ďalšiu užitočnú kampaň


Ilustračná snímka: (tasr).


Združenie miest a obcí Slovenska oceňuje každú podanú pomocnú ruku pre samosprávy v tomto neľahkom období. Práve preto ocenilo snahu o poskytnutie osobných áut, ktoré pomôžu mestám a obciam hlavne v oblasti zásobovania a logistiky pre pomoc svojim obyvateľom.


ŠKODA AUTO Slovensko chce aj naďalej pomáhať tým, ktorí potrebujú autá v boji proti koronavírusu. Spoločnosť preto zverejnila výzvu, ktorej cieľom je nájsť organizácie, ktoré by ocenili takúto formu pomoci. Nadväzuje tak na už existujúcu spoluprácu s viacerými subjektami v Bratislavskom, Banskobystrickom a Žilinskom kraji, ktorým poskytla celkovo 13 automobilov značky ŠKODA, fungujúcim v prvej línii boja proti koronavírusu. Slovenská ŠKODA v spolupráci s partnerskými predajcami chce poskytnúť ďalšie desiatky vozidiel, ktoré nájdu cenné využitie. V tejto súvislosti oslovila Združenie miest a obcí Slovenska, ktorého členom je 95 % miest a obcí.

Predseda ZMOS Branislav Tréger v tejto súvislosti konštatuje: „ZMOS v tomto období výrazne spolupracuje na kampaniach, ktoré sú konkrétnou pomocou pre samosprávy a ich obyvateľov. Táto podaná pomocná ruka je výrazný prejav spoločenskej zodpovednosti a reaguje na to, čo mimoriadne potrebujeme. Mestá a obce zabezpečujú širokú paletu verejných služieb a stále väčší dôraz kladú na sociálnu oblasť, prevenciu, zásobovanie obyvateľov a operatívnu pomoc dotknutých ľuďom v zložitej životnej situácii. Preto si myslím, že táto spolupráca v sebe prináša konkrétnu pridanú hodnotu.“

Podľa konateľa spoločnosti ŠKODA AUTO Mareka Růžičku: „Doposiaľ sa nám podarilo spojiť s nemocnicami a ďalšími prospešnými organizáciami, ktoré v týchto neľahkých časoch pomáhajú ľuďom na Slovensku. Flotila trinástich nových vozidiel s logom ŠKODA už podáva pomocnú ruku nemocniciam v Žilinskom, Banskobystrickom a Bratislavskom kraji, no tým sme iba začali. Preto verím, že spolupráca so Združením miest a obcí Slovenska znásobí našu úprimnú snahu pomáhať.“

Bližšie informácia k možnosti bezplatného využívania vozidiel ŠKODA AUTO v tomto období môžu mestá a obce získať na www.skoda-pomaha.sk a www.zmos.sk. Mestá a obce môžu požiadať o bezplatné zapožičanie vozidiel ŠKODA AUTO Slovensko prostredníctvom kontaktného formulára priamo na stránke: www.skoda-pomáha.sk

Autor: (Michal KALIŇÁK, ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.03.2020
Informácie pre obce s prítomnosťou marginalizovaných komunít
Minulý týždeň sme v spolupráci s odborníkmi a neziskovými organizáciami, ktoré sa venujú rómskym komunitám, pripravili analýzu situácie a návrhy riešení, zameraných na obmedzenie šírenia sa koronavírusu v marginalizovaných komunitách (MRK).
viac
21.03.2020
SK8: V krátkom čase bude nevyhnutné prijať viaceré legislatívne opatrenia
Súčasná krízová situácia vyvolaná šírením koronavírusu a následné opatrenia súvisiace s aktivovaním núdzového stavu výrazne obmedzujú aj riadne fungovanie zastupiteľských orgánov krajskej, ako aj miestnej samosprávy.
viac
24.03.2020
Branislav Tréger: ZMOS v zložitej situácii ponúka súčinnosť
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger listom zablahoželal novému predsedovi vlády SR Igorovi Matovičovi k vymenovaniu jeho vlády pani prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou a zároveň novej vláde ponúkol súčinnosť pri riešení neľahkej situácie, do ktorej sa Slovensko dostáva.
viac
20.10.2020
O cenu Európskeho týždňa mobility 2020 bojovali aj samosprávy
Do Európskeho týždňa mobility 2020 sa svojimi aktivitami a trvalými opatreniami zapojilo 55 samospráv. Najaktívnejšou samosprávou sa stala mestská časť Bratislavy – Ružinov, s originálnym podujatím uspelo aj mesto Senec a aj Levoča získala ocenenie v kategórii samospráv Efektívne trvalé opatrenie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %