Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
13.01.2021 08:00

ZMOS požaduje rozšírenie skupiny osôb v rámci skoršieho očkovania


Logo ZMOS.


Predseda Združenia miest a obcí Slovenska listom požiadal predsedu vlády o to, aby bol rozšírený pôvodný okruh ľudí, pre ktorých je určené očkovanie proti COVID – 19. Požaduje aj miesto v Pandemickej komisii vlády SR.


Združenie miest a obcí Slovenska oceňuje kroky vlády Slovenskej republiky v súvislosti s očkovaním obyvateľov proti ochoreniu novým koronavírusom COVID-19. V plnej miere akceptujeme a rešpektujeme prioritizáciu vo vzťahu k ľuďom pôsobiacim v kritickej infraštruktúre. Čo vnímame ako kľúčovú tepnu nášho hospodárskeho, sociálneho, zdravotníckeho aj ekonomického života.

„V tejto súvislosti som sa obrátil na pána premiéra s návrhom o rozšírenie cieľovej skupiny, ktorej bude umožnené prednostné očkovanie, a to na skupinu štatutárnych predstaviteľov verejnej správy, príslušníkov obecných a mestských polícií, a tiež štatutárnych predstaviteľov organizácií zriadených miestnou územnou samosprávou, aj samosprávnymi krajmi,“ uviedol predseda ZMOS Branislav Tréger.

ZMOS je presvedčené, že práve táto cieľová skupina, či už s prihliadnutím na to, že pôsobí v rámci krízového riadenia, ale aj v nadväznosti na to, že plní operatívne úlohy v súvislosti s ochranou zdravia a majetku, a tiež zabezpečuje prenesený výkon štátnej správy a mnohé ďalšie nezastupiteľné úlohy, vytvorí prostredie na to, aby sme minimalizovali hroziace riziká pri zvládaní ich povinností v náročnej epidemiologickej situácii.

ZMOS sa zároveň zapojil do medzirezortného pripomienkového konania k návrhu Štatútu Pandemickej komisie vlády SR, kde žiada doplniť za člena tejto komisie svojho zástupcu, ktoré Branislav Tréger zdôvodnil nasledovne: „ZMOS je najväčšia nevládna organizácia združujúca, zastupujúca a reprezentujúca mestá, obce a mestské časti v Slovenskej republike ako právnické osoby, združujeme viac ako 95% miest a obcí na Slovensku. Preto jej zastúpenie bude výrazným prínosom pre činnosť komisie, transfer poznatkov a zodpovednú participáciu na tvorbe rozhodnutí.“

Autor: (Michal Kaliňák, ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.11.2017
Fiškálna decentralizácia nie je prekážkou pri budovaní sociálneho štátu
„Naplnenie princípov fiškálnej decentralizácie, ktorá bola pokračovaním procesu decentralizácie verejnej správy, nepovažujeme za prekážkou pri budovaní sociálneho štátu, naopak v mnohých oblastiach tomuto procesu pomáha,“ myslí si podpredseda ZMOS Jozef Turčány.
viac
01.10.2020
O problematike voľby kontrolórov musíme informovať
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger sa v súvislosti s komplikáciami pri voľbe hlavných kontrolórov samospráv listom obrátil na Generálnu prokuratúru Slovenskej republiky, aj na parlamentný výbor pre verejnú správu a regionálny rozvoj.
viac
30.11.2021
ZMOS sa obrátil na hlavu štátu aj generálneho prokurátora
Združenie miest a obcí Slovenska koncom minulého týždňa principiálne odmietlo spornú poslaneckú novelu zákona o štátnej správe v školstve a školskej samospráve, ktorá zo samospráv vytvára bezmocného sponzora.
viac
12.10.2023
Začína sa štúdium práva pre samosprávu
ZMOS na základe podpísaného Memoranda o spolupráci v oblasti vzdelávania s Central European Education Institute pripravil štúdium LL.M. – Právo vo verejnej správe. Nový kurz začína v piatok 13. októbra 2023. Pre členov ZMOS za zvýhodnených podmienok.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %