Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
04.12.2019 04:05

ZMOS predstavilo návrhy na podporu nájomného bývania


Ilustračná snímka ZMOS


Konkrétne kroky, ako podporiť samosprávy pre výstavbu nájomných bytov, ponúka analýza, ktorú spracovalo Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS). Predstavili ju v utorok na seminári v Bešeňovej. TASR o tom informoval hovorca ZMOS Michal Kaliňák.


Účelom podujatia bolo predstavenie nových trendov súvisiacich s ekonomikou, mobilitou, demografickým vývojom a možnosťami miest a obcí pri výstavbe a prevádzke nájomného bývania s cieľom posilnenia motivácie na udržanie mladých, prisťahovanie sa nových obyvateľov a získanie trvalého pobytu. "Ďalšími úlohami podujatia bolo získať a tlmočiť poznatky o súčasnom stave nájomného bývania na Slovensku. Tiež predstaviť informácie o navrhovaných opatreniach na ďalší rozvoj tohto typu bývania a praktickom postupe pri príprave projektov a žiadostí o dotáciu Ministerstva dopravy a výstavby SR a úver Štátneho fondu rozvoja bývania na obstaranie nájomných bytov," priblížil hovorca.       

Súčasťou seminára bol okrúhly stôl za účasti predstaviteľov miest a obcí Žilinského kraja k téme rozvoja nájomného bývania s dôrazom na tento samosprávny kraj, doplnil Kaliňák.

Seminár, ako aj vypracovanie analytickej štúdie sú realizované v rámci národného projektu Podpora kvality sociálneho dialógu vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu a Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Operačného programu Ľudské zdroje.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.04.2019
Nájomné bývanie je potrebné podporovať
Drvivá väčšina starostov a primátorov je presvedčená o potrebe podpory nájomného bývania. Aj to vyplýva z nedávneho prieskumu Združenie miest a obcí Slovenska.
viac
23.11.2019
Podpora nájomného bývania samosprávou – teória a prax
Združenie miest a obcí Slovenska, partner národného projektu Podpora kvality sociálneho dialógu, vás pozýva na seminár Podpora nájomného bývania samosprávou – teória a prax. Termín a miesto konania: 3. decembra 2019 (utorok), hotel Bešeňová, Bešeňová.
viac
27.05.2021
ZMOS spracoval newsletter k zmenám v podpore nájomného bývania
Združenie miest a obcí Slovenska vypracovalo newsletter, ktorý sa týka detailov v zmenách zameraných na podporu nájomného bývania.
viac
23.08.2021
Zákon o štátnom bývaní prináša prvky antisystémovosti
Združenie miest a obcí Slovenska uplatnilo viaceré zásadné pripomienky k návrhu zákona o podpore štátneho nájomného bývania.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %