Piatok 17.05.2024
Dnes má meniny 
Gizela
°C
10.12.2022 03:05

ZMOS presadil rozšírenie zraniteľného odberateľa energií


Ilustračná snímka


Nájomníci obecných nájomných bytov, resp. domácností doposiaľ neboli chránení pred neúmerným nárastom cien za energie a služby spojené s bývaním.


Združenie miest a obcí Slovenska v rámci medzirezortného pripomienkového konania presadilo rozšírenie zraniteľného odberateľa energií, a to o skupinu koncových odberateľov energií, ktorými sú mestá a obce ako prevádzkovatelia nájomného bývania.

Ministerstvo hospodárstva Slovenskej republiky túto zásadnú pripomienku akceptovalo a zapracovalo do znenia zákona č. 433 zo dňa 6. decembra 2022, ktorý nadobudol účinnosť dňom vyhlásenia v Zbierke zákonov.

Podľa nového znenia zákona je zraniteľným odberateľom i odberateľ elektriny a odberateľ plynu na prevádzku bytového domu s nájomnými bytmi vo vlastníctve obce alebo vyššieho územného celku, ktoré sú určené na sociálne bývanie podľa osobitného predpisu, alebo na prevádzku bytového domu s nájomnými bytmi v rámci štátom podporovaného nájomného bývania podľa osobitného predpisu,

Viac informácií nájdete TU.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.04.2016
V Žiline deložovali neplatičov a neprispôsobivých ľudí
Mesto plánuje v dohľadnej dobe zbúrať ďalších šesť domov, ktoré obývajú neprispôsobiví ľudia a užívajú mestský majetok bez právneho titulu.
viac
04.03.2021
Obecný úrad bude na vykurovanie využívať geotermálnu energiu
Obec Tekovská Breznica zrekonštruuje kúrenie v priestoroch obecného úradu, využívať bude geotermálnu energiu.
viac
17.09.2021
ZMOS rozširuje služby. Aktuálne o on-line právny servis
Združenie miest a obcí Slovenska rozširuje svoj servis pre samosprávy. Aktuálne sa bude týkať detailného prehľadu o slovenskej legislatíve a slovenskej a českej judikatúre. Aktuálne sa bude týkať detailného prehľadu o slovenskej a českej legislatíve.
viac
31.10.2023
Financovanie výstavby obecných nájomných bytov
Samosprávy, ktoré sa rozhodnú uskutočniť výstavbu nájomných bytov môžu mať celkový obstarávací náklad pokrytý v plnej výške a nepotrebujú takmer žiadne vlastné zdroje financovania.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %