Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
31.01.2024 11:00

ZMOS rokoval s DEUS k rekapitulácii prebiehajúcich projektov a ďalším aktivitám


Snímka zo stretnutia (zdroj ZMOS)


Na včerajšom stretnutí (30. januára) predseda ZMOS Jozef Božik a ústredná riaditeľka Kancelárie ZMOS Zuzana Špačeková so zástupkyňami DEUSu rekapitulovali zrealizované projekty minulého obdobia a aktuálny stav pri prevádzke systému.


Za DEUS sa stretnutia zúčastnila jeho výkonná riaditeľka Katarína Vladár Lešková a manažérka pre obchod a marketing Jana Červinková.

Pre 1 500 obcí a miest sa podarilo zabezpečiť novú výpočtovú techniku rôzneho typu hardvéru od notebookov po tlačiarne, či čítačky kódov. Celkovo sa tak do územia pre týchto dlhoročných klientov rozviezlo takmer 19 000 kusov novej výpočtovej techniky a pre všetkých používateľov IS DCOM sa zabezpečili aj licencie Windows a MS Office. 

Realizácia projektu sa presunula až ku koncu roka, čo vo významnej miere znížilo dostupnosť zamestnancov CallCentra. Tento dočasný projektový efekt plne odoznie pri dokončení všetkých inštalácií novej techniky, ktorá bude prebiehať do konca marca. 

V minulom roku prešlo do DEUSu vyše 500 nových platiacich klientov, ktorým sa v súčasnej dobe poskytuje intenzívna starostlivosť a podpora pri onboardingu na využívanie nového systému. Služby DCOM sa rozšírili aj do väčších miest, mestských častí či Magistrátov Bratislavy a Košíc. DCOM tak dnes vie využívať akákoľvek samospráva, DEUS má pripravené riešenie pre všetkých.

Služby DCOM dnes využíva 74 % samospráv s 13 tisíc zamestnancami s dosahom na 3,2 mil. obyvateľov. Koncom roka sa tiež realizoval veľký upgrade kritickej infraštruktúry, čím sa významne zvyšuje komfort pre užívateľov.

 

Problémy v mesiaci január zaznamenali tí používatelia systému DCOM, ktorí využívajú účtovníctvo od tretích strán. Pri významnom náraste nových klientov prihlasovanie do účtovných aplikácií vyvolalo preťaženosť serverov našich partnerov. DEUS požiadali o navýšenie serverovej kapacity, ktorá im bola poskytnutá a problém bol vyriešený. 

Tieto problémy spôsobili aj vyťaženosť CallCentra vzhľadom k tomu, že veľké množstvo obcí a používateľov volali v rovnakom čase kvôli problémov, ktoré neboli spôsobené DEUSom, ale tretími stranami. V tomto období bol zaznamenaný aj kybernetický útok, ktorý sa podarilo vďaka zabezpečovacím systémom odvrátiť a po pár hodinách bola obnovená plná funkčnosť systému.

Spokojnosť so systémom DCOM potvrdili jeho používatelia ku koncu roka 2022 prieskume spokojnosti, ktorý vyplnilo 990 zamestnancov zo 728 úradov a služby hodnotia na viac ako 95%. 

Zároveň sme si prešli aj plány a nastavenia do ďalšieho obdobia. Výsledkom bude veľmi zaujímavý projekt pre samosprávu v oblasti vzdelávania, o ktorom vás budeme čoskoro informovať.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.09.2020
Vzácne čriepky problémov bude treba poskladať a riešiť
V rámci svojich pracovných ciest po slovenských regiónoch navštívil predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Branislav Tréger v spoločnosti starostu košickej mestskej časti Juh Jaroslava Hlinku a ústredného riaditeľa Kancelárie ZMOS Michala Kaliňáka mesto Košice.
viac
14.05.2021
Ďalšie príklady dobrej praxe sú z Košíc, Lučenca a Strážskeho
Združenie miest a obcí Slovenska pokračuje s predstavovaním príkladov dobrej praxe. Tentokrát sa sústredíme na situáciu vyvolanú koronakrízou a inšpiratívne riešenia z konkrétnych samospráv.
viac
27.07.2021
ZMOS upozorňuje na eurofondovú depresiu
Združenie miest a obcí Slovenska sa listom obrátilo na vicepremiérku Veroniku Remišovú a ministra pôdohospodárstva Samuela Vlčana.
viac
27.12.2021
ZMOS počas roka prinášal inšpiráciu dobrej praxe
Združenie miest a obcí Slovenska počas končiaceho roka predstavilo 12 príkladov dobrej praxe. Každý z nich je príkladom úspešného, inovatívneho a udržateľného riešenia, ktoré môže inšpirovať ostatné samosprávy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %