Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
10.11.2023 08:50

ZMOS rokoval so štátnym tajomníkom rezortu financií Radovanom Majerským


Snímka zdroj: ZMOS


Viaceré aktuálne témy riešili zástupcovia Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) počas rokovania so štátnym tajomníkom ministerstva financií SR Radovanom Majerským.


Ten v úvode ospravedlnil neúčasť šéfa rezortu Ladislava Kamenického, ktorý je na služobnej zahraničnej ceste. ZMOS na rokovaní zastupoval jeho predseda Jozef Božik, predseda sekcie financovania a ekonomiky Rady ZMOS Ján Blcháč, ktorý je zároveň predsedom parlamentného výboru pre financie a rozpočet a Ústredná riaditeľka Kancelárie ZMOS Zuzana Špačeková.

„Kľúčovým problémom pre najbližšie obdobie je daňová prognóza vo väzbe na výnos dane z príjmov fyzických osôb a na kompenzácie výpadkov, ktoré samospráve spôsobila bývalá vláda. Aj vzhľadom na prebiehajúce politické rokovania, ktoré prebiehajú v koalícii i prísľuby, ktoré boli deklarované ZMOSu, jednak pri rokovaniach i pri podpisoch memoránd, je záujem štátu samosprávam pomôcť a nenechať ich napospas osudu. Kompenzácie, ktoré sme na veľa vyrokovali, ani zďaleka nepostačujú tým požiadavkám, ktoré samospráva má,“ upozornil predseda ZMOS Jozef Božik.

„Vyrovnaný rozpočet, ktorý bol prijatý úradníckou vládou je absolútne neakceptovateľný, čoho dôkazom je aj rozhodnutie Hospodárskej a sociálnej rady SR, ktorej súčasťou je aj ZMOS. Rokovania zatiaľ naznačujú, že rezort financií intenzívne pracuje na príprave rozpočtu tak, aby pomohli samosprávam vykryť výdavky a aby mohli samosprávy na konci roka do zastupiteľstiev predložiť vyrovnané rozpočty,“ dodal Jozef Božik.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.04.2020
B. Tréger: Regionálne školstvo potrebuje rýchle zmeny a pomoc
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger požiadal ministra školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky o urýchlené rokovanie. Navrhovanými témami sú financie a zmeny viacerých školských zákonov.
viac
10.03.2021
Samosprávy sú pre MIRRI kľúčovým partnerom
Vicepremiérka Veronika Remišová včera rokovala so zástupcami Združenia miest a obcí Slovenska o spôsoboch, ako čo najefektívnejšie nasmerovať eurofondy do regiónov.
viac
20.05.2021
Predsedníčka ŽSK rokovala so štátnym tajomníkom MIRRI o regionálnom rozvoji
O stratégii využitia finančných prostriedkov v stredu na pôde Žilinského samosprávneho kraja diskutovala predsedníčka ŽSK Erika Jurinová na pracovnom rokovaní so štátnym tajomníkom Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky Dušanom Veličom.
viac
14.07.2021
Sekcia dopravy rokovala za účasti štátneho tajomníka Jaroslava Kmeťa
V priestoroch Kancelárie Združenia miest a obcí Slovenska sa v utorok (13. 7.) uskutočnilo rokovanie odbornej sekcie dopravy, výstavby, hospodárstva a energetiky Rady ZMOS.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %