Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
06.09.2021 09:10

ZMOS sa pripravuje na rokovanie 31. snemu


Združenie miest a obcí Slovenska


Združenie miest a obcí Slovenska sa pripravuje na svoje najdôležitejšie podujatie roka. V dňoch 8. a 9. septembra 2021 sa uskutoční v poradí 31. snem. Bude zároveň oslavou 30 rokov Združenia miest a obcí Slovenska a troch dekád miestnej územnej samosprávy od jej znovuobnovenia v roku 1990.


Za účasti takmer 500 delegátov a hostí sa dvojdňové rokovanie bude venovať bilancii doterajších aktivít, ale aj schvaľovaniu nových priorít pre nadchádzajúce obdobie. Novinkou, v porovnaní s doterajšími snemami bude programové konferencia. Počas nej sa delegáti snemu zídu v troch pracovných skupinách, kde sa budú venovať konkrétnym agendám, a to v oblasti financie, ekonomika, eurofondy, ďalej vo sfére školstva a sociálnych vecí, a napokon aj mimoriadne dôležitým aspektom v životnom prostredí a odpadovom hospodárstve. Výsledky rokovaní programovej konferencie budú spolu s agendou Živý vidiek a ďalšími prioritami predmetom dvojdňového rokovania.

To otvorí predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger správou predsedu o činnosti ZMOS. Následne sa delegátom a ostatným účastníkom snemu prihovoria ústavní činitelia, členovia vlády, predstavitelia ústredných orgánov štátnej správy, a tiež aj zahraniční hostia. Súčasťou večerného galaprogramu budú aj viaceré oceňovania, napríklad pri príležitostí 30. výročia ZMOS a partnerských organizácií.

V poradí 30. snem Združenia miest a obcí Slovenska sa uskutoční v dňoch 8. a 9. septembra 2021 v priestoroch hotela Senec na Seneckých jazerách. Prvý rokovací deň začne slávnostným otvorením, privítaním hostí a delegátom o 13. hod. Začiatok druhého rokovacieho dňa je naplánovaný o 8. hod. Pracovná časť snemu bude vysielaná naživo v spolupráci s Tlačovou agentúrou Slovenskej republiky.

Autor: Michal KALIŇÁK, ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.04.2016
Odkaz z Bardejova: Podporme sa navzájom, nesúperme, ale spolupracujme
Na svojom výročnom sneme sa 16. marca v Bardejove zišli členovia Regionálneho združenia miest a obcí Šariša. ZMOS na zasadaní zastupoval jeho výkonný podpredseda Milan Muška.
viac
17.05.2018
ZMOS podporuje modernizáciu a zodpovedné rozhodnutia
Takmer 800 starostov a primátorov sa zíde na rokovaní v poradí 29. snemu Združenia miest a obcí Slovenska. Dvojdňové rokovanie najvyššieho orgánu ZMOS sa uskutoční aj za účasti ústavných činiteľov, poslancov parlamentu, členov vlády a ďalších hostí.
viac
09.04.2022
Predseda ZMOS na sneme turčianskeho regionálneho združenia
Šiesty snem Združenia miest a obcí – región Turiec (ZMOT) v aktuálnom volebnom období sa uskutočnil aj s účasťou predsedu Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Branislava Trégera. V priestoroch Mestského úradu v Martine v piatok 8. apríla 2022 dominovali viaceré aktuálne témy samosprávy.
viac
27.04.2022
Stretli sa zástupcovia samospráv z Horného Považia
Pracovné rokovanie snemu Regionálneho združenia miest a obcí Horného Považia, ktoré má bezmála 50 členov, zvolal a viedol jeho predseda a primátor mesta Žilina Peter Fiabáne. Pozvanie medzi kolegov zo samospráv prijal aj predseda ZMOS Branislav Tréger.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %