Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
07.09.2020 09:00

ZMOS sa sústredí na podmienky a možnosti zhodnocovania majetku samospráv


Ilustračná snímka.


Možnosti podnikania s majetkom mesta. Výkon kontroly vo vzťahu k majetku samospráv prostredníctvom poistenia a využívanie komunálneho majetku v sociálnom podniku. Aj to sú ciele podujatia, ktoré organizuje Združenie miest a obcí Slovenska.


Účastníci podujatia sa oboznámia s problematikou podnikania s majetkom miest a obcí, ktorú uvedie prezidentka Asociácie komunálnych ekonómov SR Eva Balážová. Generálny riaditeľ Kancelárie predsedu Najvyššieho kontrolného úradu SR Ľubomír Andrassy účastníkov oboznámi s témou majetku miest a obcí z pohľadu kontrolnej činnosti. Ochrana majetku miest a obcí z pohľadu jeho poistenia bude témou Nikolety Dobrotkovej, regionálnej obchodnej manažérky Komunálnej poisťovne. Diskusia k využívaniu majetku miest a obcí v sociálnom podniku bude sprevádzaná prednáškou Mareka Rákoša, starostu obce Raslavice. Po tejto téme sa pozornosť sústredí na zvýšenie efektivity výberu daní z nehnuteľností formou mimoriadnej zaujímavej aplikácie, ktorú predstaví Juraj Malega, vedúci divízie Geoinformatiky a geodát spoločnosti Geodetica Vision.

Následne budú účastníci podujatia spoločne formulovať závery a odporúčania pre ďalšie aktivity ZMOS vo vzťahu k tejto téme celodenného podujatia, ktoré sa uskutoční 7. septembra 2020, Masarykov Dvor, Vígľaš – Pstruša. Seminár je organizovaný v rámci národného projektu Podpora kvality sociálneho dialógu, ktorý ZMOS realizuje vďaka finančnej podpore z Európskeho sociálneho fondu.

Autor: (Michal KALIŇÁK, ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.06.2020
Ochrana komunálneho majetku v centre pozornosti
Združenie miest a obcí Slovenska pokračuje s podujatiami v regiónoch. Aktuálne pre primátorov, starostov, aj odborných zamestnancov samospráv organizujeme workshopy zamerané na tému majetkových prevodov v rámci režimu - prípady hodné osobitného zreteľa.
viac
22.07.2020
V Dudinciach sa konalo podujatie venované kúpeľníctvu
Kúpeľné mesto Dudince hostilo celodenné podujatie venované aktuálnym problémom kúpeľníctva a smart riešeniam. Ďalšie sa uskutoční koncom augusta v Piešťanoch.
viac
09.09.2020
Starostovia sa oboznámili s možnosťou podnikania s majetkom obcí
Možnosti podnikania s majetkom miest a obcí, ochrana majetku poistením či využívanie komunálneho majetku v sociálnom podniku.
viac
07.10.2020
Otvorené výzvy ÚPSVR na podporu zamestnávania
Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny vyhlasuje možnosť predkladania žiadostí o poskytnutie finančného príspevku na podporu vytvárania pracovných miest pre uchádzačov o zamestnanie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %