Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
30.12.2021 12:30

ZMOS v roku 2021 organizovalo podujatia pre stovky ľudí zo samospráv


Ilustračná snímka.


Združenie miest a obcí Slovenska počas tohto roka organizovalo 20 workshopov a seminárov, 19 metodických pomôcok formou manuálov. Počet podujatí, samotné témy aj počet účastníkov dokazujú, že v prostredí miest a obcí je transfer skúseností a poznatkov mimoriadne dôležitý.


Združenie miest a obcí Slovenska počas roka 2021 zorganizovalo 11 workshopov, 4 semináre, dve municipálne konferencie a tri okrúhle stoly. Na týchto podujatiach sa diskusia orientovala na rôzne témy, ktoré sa dotýkajú aplikačnej praxe, agendy smart, ale aj nevyhnutných trendov s cieľom zvyšovania efektivity a zabezpečovania dostupnosti služieb aj obslužnosti územia.

Súčasťou podujatí boli aj inovatívne riešenia v oblastiach ako ochrana majetku a zdravia, civilná ochrana a krízové riadenie, práca s dátami, energetika a správa budov, doprava a parkovanie, ale napríklad aj spracovanie odpadov, problematika klímy a lokálny rozvoj.

Napriek tomu, že epidemiologická situácia neumožňovala realizovať podujatia prezenčnou formou, na podujatiach organizovaných Združením miest a obcí Slovenska sa počas roka zúčastnilo viac ako 700 zástupcov miest a obcí. Na základe záujmu ZMOS pripravuje už pre nadchádzajúci rok ďalšie podujatia, ktoré budú reagovať na témy aj trendy, dobrú prax a transfer poznatkov. Budeme pokračovať v príprave workshopov a seminárov on-line spôsobom a akonáhle to situácia dovolí, tak opäť s fyzickou účasťou.

Tieto podujatia boli organizované v rámci národného projektu s názvom Modernizácia miestnej územnej samosprávy, ktorý je realizovaný vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu v rámci Operačného programu Efektívna verejná správa.

Autor: (Michal Kaliňák, ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.09.2020
Základné školy sa môžu zapojiť do projektu „Hovorme o jedle“
Základné školy sa už od 16. septembra 2020 budú môcť zaregistrovať a realizovať aktivity VIII. ročníka HOVORME O JEDLE.
viac
04.12.2020
Ešte v lete zamrzli výzvy pre materské školy
Združenie miest a obcí Slovenska je znepokojené tým, že už v lete mala byť zverejnená výzva na budovanie a rozširovanie kapacít materských škôl. Napriek novej úlohe v podobe zavedenia povinnej predškolskej dochádzky päťročných detí v materských školách zostávajú samosprávy bez finančnej pomoci.
viac
29.03.2021
Problematika odpadov dominuje v každej samospráve
Ako nastaviť logistiku na zber kuchynských odpadov? Ktoré samosprávy ponúkajú inšpiráciu pre ostatné? V čom máme spoločné problémy so samosprávami v Čechách? Aj na tieto otázky zazneli na piatkovom workshope, ktorý organizoval ZMOS, konkrétne odpovede.
viac
14.10.2021
Druhý ročník projektu ELoGE Slovensko
Registrácia samospráv na získanie Európskej značky excelentnosti dobrej správy vecí verejných pre rok 2021 spustená.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %