Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
02.02.2023 04:15

Značku Regionálny produkt Gemer-Malohont získalo ďalších 24 držiteľov


Snímka zdroj: (rimava.sk).


Značku Regionálny produkt Gemer-Malohont získalo ďalších 24 držiteľov, z toho 20 výrobcov a štyria poskytovatelia služieb. Slávnostné udeľovanie certifikátov sa uskutočnilo v sobotu (28. 1.) v Dome osvety v Rimavskej Sobote.


Informovala o tom marketingová koordinátorka oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Gemer Lucia Vargová.

Značku Regionálny produkt Gemer-Malohont získali napríklad výrobcovia paličkovanej čipky, medu, keramiky, modrotlače, kožených, drevených či drotárskych výrobkov i domácich sirupov. Označenie regionálneho produktu získala aj súťaž vo varení gemerských guliek, ktorá sa každoročne koná v meste Jelšava, či samotné Revúcke guľky od Súkromnej strednej odbornej školy v Revúcej.

"Ochranná známka, ktorú tieto produkty alebo služby získali, je zárukou toho, že sa vyrábajú v regióne Gemer-Malohont a že spĺňajú prísne hodnotené kritériá. Cieľom značky je podporiť miestnych výrobcov alebo poskytovateľov služieb, ktorí sa podieľajú na rozvoji regiónu a budovaní jeho dobrého mena," uviedla Vargová.

Súčasťou slávnostného udeľovania certifikátov v Dome osvety bolo okrem prezentácie tvorby remeselníkov a ochutnávky regionálnych špecialít aj odovzdanie pomyselného žezla novému koordinátorovi značky Regionálny produkt Gemer-Malohont. Garantom a koordinátorom regionálnej značky bola doposiaľ Miestna akčná skupina Malohont, úlohu teraz prebrala práve OOCR Gemer.

Regionálne značenie v regióne Gemer-Malohont zasahuje územie okresov Rimavská Sobota, Revúca, Rožňava a časť okresu Poltár. Regionálnou značkou bolo doposiaľ certifikovaných 64 výrobkov či služieb, ktoré napomáhajú k zachovávaniu pôvodnej remeselnej výroby a prezentujú regionálne tradície.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.12.2019
Druhú výzva regionálnej značky - regionálny produkt Horehronie
V roku 2019 vznikla na Horehroní nová regionálna značka – regionálny produkt Horehronie. V rámci prvej výzvy bolo udelených 16 certifikátov prvým držiteľom regionálnej značky. Odvčera môžu záujemcovia opäť posielať žiadosti o udelenie práv na používanie značky regionálny produkt Horehronie.
viac
15.06.2022
Gemer a Malohont po získaní značky Európske dedičstvo dúfajú v nárast turistiky
Získanie značky Európske dedičstvo (European Heritage Label) pre 12 gotických kostolov so stredovekou sakrálnou architektúrou v Gemersko-malohontskom regióne je šancou dostať viac do povedomia túto kultúrno-historickú oblasť na Slovensku a jej kultúrne dedičstvo a zvýšiť tam turistický ruch.
viac
25.02.2023
Značku Regionálny produkt Pohronie získali ďalší výrobcovia
Značku Regionálny produkt Pohronie získali ďalší štyria výrobcovia remeselných výrobkov. Certifikáty im občianske združenie (OZ) Žiarska kotlina, ktoré je koordinátorom značky, slávnostne odovzdalo v polovici februára.
viac
27.09.2023
OOCR Gemer vyhlásila výzvu na udelenie značky Regionálny produkt Gemer-Malohont
Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Gemer vyhlásila výzvu na predkladanie žiadostí o udelenie značky Regionálny produkt Gemer-Malohont. Výrobky a služby v cestovnom ruchu sa môžu o udelenie regionálneho označenia uchádzať do 30. septembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %