Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
22.07.2021 02:35

Zo starého kina budú nájomné byty


Ilustračná snímka: (tasr).


Staré kino z konca 30. rokov uplynulého storočia prestavajú v Kokave nad Rimavicou v okrese Poltár na nájomné byty. Náklady na novú 11-bytovku by mali dosiahnuť takmer jeden milión eur.


V kine sa naposledy premietalo začiatkom 90. rokov, neskôr tam boli sklady rôznych firiem, v uplynulých rokoch bol objekt už ale prázdny a postupne chátral.

Objekt chcela obec najskôr predať. „S myšlienkou prerobiť budovu na nájomné byty sme prišli pred niekoľkými rokmi. V dedine totiž stále evidujeme záujem o túto formu bývania,” uviedol starosta Ján Chromek.

Stavbu budú financovať podľa klasickej schémy - z príspevku od štátu a pôžičky zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB). Na stavbu je už vydané aj stavebné povolenie. Starosta predpokladá, že ľudia by sa do nového objektu mohli nasťahovať začiatkom roku 2023.

Aj keď okres a samotná obec majú pomerne vysokú mieru nezamestnanosti, ľudia majú podľa starostu záujem bývať v tejto dedine. „V poslednom období evidujeme aj zvýšený záujem o stavbu rodinných domov,” doplnil Chromek.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.09.2016
V Považskej Bystrici pribudne 86 nájomných bytov vyššej a strednej kategórie
V Považskej Bystrici sa po niekoľkoročnej stagnácii opäť rozbieha výstavba nájomných bytov. Po bytovom dome na sídlisku SNP pri športovej hale začali s výstavbou bytových domov ďalšie dve súkromné spoločnosti.
viac
21.01.2021
Mesto Košice chce na Jesenského ulici stavať nájomné byty
Na Jesenského ulici v Košiciach by mohli vyrásť mestské nájomné byty. Mesto vyhlásilo súťaž návrhov na ich výstavbu, lehota na predkladanie ponúk uplynie 1. februára.
viac
03.08.2022
Mesto začalo s výstavbou troch bytových domov
Tri bytové domy so 70 nájomnými bytmi bežného štandardu začalo v uplynulých dňoch stavať mesto Vranov nad Topľou.
viac
10.11.2022
V Kokave nad Rimavicou začali s prestavbou bývalého kina na bytovku
V Kokave nad Rimavicou v okrese Poltár sa v uplynulých dňoch začalo s prestavbou starého kina na nájomné byty. Realizáciou projektu sa opravia chátrajúce priestory v centre obce a pre rodiny vznikne 11 bytov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %