Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
03.05.2021 10:35

Zo starých topoľov na Liptove vyrobili nové lavičky


Snímka zdroj: (FB / Mesto Liptovský Mikuláš).


Prostredie v okolí cyklochodníka na Nábreží v Liptovskom Mikuláši skrášľujú nové lavičky z pňov starých topoľov. Nedávno vyrúbané stromy tak našli nové využitie. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.


„Nové lavičky sú pamiatkou na vyrúbané staré topole s funkčným využitím do budúcnosti. Veríme, že ich obyvatelia, ale aj turisti naplno využijú a pri prechádzkach či športových aktivitách im poskytnú príjemné miesto na posedenie a odpočinok,” uviedla Čapčíková.

Lavičiek je celkom päť, tri sú širšie, dve jednomiestne. Kmene pred výrobou lavičiek upravili, aby odolali vplyvom poveternostných podmienok.

Vyrúbané staré topole nahradilo 60 kusov dubov letných, na ktorých je lístie aj v zimnom období. „Dub dorastie do výšky 20 až 25 metrov, odolá silným vetrom, je cenný pre svoju ekologickú funkciu a zvýši biodiverzitu územia,” dodala hovorkyňa.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.04.2019
V centre mesta pribudnú nabíjacie miesta pre elektrobicykle
Nabíjacie miesta pre elektrobicykle pribudnú tento týždeň na štyroch miestach v centre Liptovského Mikuláša. Radnica chce takýmto spôsobom vyjsť v ústrety moderným trendom a podporiť ekologické formy dopravy.
viac
16.10.2019
Prestarnuté topole v Liptovskom Mikuláši nahradí zdravý a nižší porast
Liptovskomikulášska radnica zvyšuje bezpečnostné opatrenia v súvislosti so stavom drevín v meste. Prestarnuté stromy plánuje vyrúbať a nahradiť nižším zdravým porastom.
viac
25.10.2021
Liptovský Hrádok: Cieľom je cyklochodník medzi dvoma mestami
Združenie obcí – Cyklodoprava Horný Liptov. Taký je oficiálny názov združenia obcí, ktorého cieľom bude realizácia a podpora cyklodopravy a cykloturistiky. Výsledkom by malo byť prepojenie Liptovského Mikuláša s Liptovským Hrádkom cyklochodníkom, ktorý by prechádzal aj cez katastre piatich obcí.
viac
30.08.2023
Po večeroch bude plaváreň po novom patriť výhradne verejnosti
Verejnosť bude mať od septembra na mestskej plavárni v Liptovskom Mikuláši po novom k dispozícii celý bazén. Medzi 16.00 a 19.00 h budú mať plavecké kluby vyhradené už len dve dráhy, návštevníci budú môcť využiť zvyšné štyri. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %