Utorok 21.05.2024
Dnes má meniny 
Zina
°C
19.04.2023 08:25

Zoborské ferraty sprístupnia už o niekoľko dní


Snímka zdroj: (viaferratazobor.sk).


Nová turistická sezóna na zoborských ferratách sa začne 1. mája a potrvá až do 1. decembra. Na svojej webovej stránke o tom informovali ich prevádzkovatelia.


Via Ferrata Zobor sa nachádza priamo pod vrcholom Pyramídy. Cesta k jednotlivým úsekom vedie po modrej turistickej značke. Z nej je odbočka priamo k ferratám, ktorá vedie cez kremencové pole. Turisti tu nájdu tri trasy. Trasa Dubová a Brezová merajú 60 metrov a tretia Výstupovka vedie skalami v dĺžke 12 metrov. Ferraty okrem toho ponúkajú aj 15 metrov dlhý lanový most.

Zoborské ferraty sprístupnili minulý rok v septembri, ich vlastníkom je Krajská organizácia cestovného ruchu Nitriansky kraj. Ako upozornili prevádzkovatelia, pohyb na trasách pod Pyramídou je na vlastné riziko a s povinnou výbavou. Požičovňu ferratových setov nájdu turisti na mieste niekdajšej nástupnej stanice lanovky.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.07.2016
Letná sezóna plná atrakcií v areáli Delňa začína
Oficiálne slávnostné otvorenie sa uskutoční už 7. júla 2016 o 13. hodine. Pripravených je množstvo sprievodných akcií a letných atrakcií.
viac
21.03.2022
V Parku miniatúr otvorili 20. sezónu, novinkou je Trenčiansky hrad
V Parku miniatúr v obci Podolie v okrese Nové Mesto nad Váhom otvorili v sobotu (19. 3.) jubilejnú 20. letnú sezónu. Tohtoročnou novinkou parku je historický model Trenčianskeho hradu.
viac
25.04.2022
Letnú turistickú sezónu na hornej Nitre otvorí sprievod postáv z rozprávok
Letnú turistickú sezónu na hornej Nitre otvorí sprievod s postavami z rozprávok, seriálov a filmov, ktoré sa natáčali v Bojniciach a okolí. Súčasťou podujatia 30. apríla budú i aktivity pre deti a umelecký projekt Legendy ožívajú.
viac
31.05.2022
Via ferraty na Skalke budú pre návštevníkov prístupné od začiatku júna
Via ferraty na Skalke pri meste Kremnica budú po zimnej uzávere od stredy (1. 6.) opäť prístupné pre návštevníkov. Začiatku letnej sezóny predchádzala kontrola via ferratových trás i cvičenia horských záchranárov. Na oficiálnej stránke o tom informuje mesto Kremnica.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %