Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
27.10.2018 11:35

Zrekonštruovaná budova prinesie úspory i lepšie prostredie na prácu


Na snímke budova obecného úradu a kultúrneho domu v obci Kunova Teplica v okres Rožňava po rekonštrukcii a zateplení 24. októbra 2018. EASYFOTO TASR - Branislav Caban


Úspory pri prevádzke budovy aj lepšie prostredie pre úradníkov i občanov zabezpečí samospráve obce Kunova Teplica v okrese Rožňava zrekonštruovaná budova obecného úradu a kultúrneho domu, ktorú v stredu slávnostne odovzdali do užívania.


 Ako TASR informovala starostka dediny Eva Gyenesová, na obnovu získali z výzvy Ministerstva životného prostredia SR 130.000 eur a ďalších 7000 eur pridali ako spolufinancovanie.       

„Pre nás, maličkú obec s vysokou nezamestnanosťou v strede Gemera, je to obrovská pomoc. V rámci rekonštrukcie sme vymenili všetkých 52 okien a šesť dverí. Celá budova bola zateplená a obnovila sa aj fasáda,“ vymenovala starostka s tým, že šlo o prvú veľkú rekonštrukciu tohto objektu po 35 rokoch. Dodala, že priestory kultúrneho domu využívajú aj miestni ochotníci, ktorí budú mať vďaka obnove lepšie podmienky na svoju činnosť.       

Podľa ministra životného prostredia Lászlóa Sólymosa, ktorý sa na odovzdaní budovy zúčastnil, je tento projekt prínosný z viacerých aspektov. „Jednak z environmentálneho hľadiska je už samotné zníženie energetickej náročnosti takejto veľkej budovy prínosom. Samozrejme, je to prínos aj pre obec a ľudí, ktorí žijú v tomto regióne, lebo fakt je krásna a obnovená. Je cítiť, že je to nové,“ konštatoval minister.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.01.2017
Poruba získala eurofondy na rekonštrukciu Obecného úradu
Budovu Obecného úradu v Porube v okrese Prievidza, kde sídli aj dom kultúry, čaká rekonštrukcia s cieľom zníženia jej energetickej náročnosti.
viac
27.01.2020
Obnova obecného úradu je v záverečnej fáze, obec ušetrí na energiách
Stavebné práce na budove obecného úradu a kultúrneho domu v obci Valaliky, okres Košice - okolie, sú v záverečnej fáze. Rekonštrukciu budovy, s cieľom znížiť jej energetickú náročnosť, majú ukončiť do konca tohto mesiaca. Pre TASR to povedal starosta Štefan Petrík.
viac
23.11.2020
Obecný úrad sa presťahoval späť do zrekonštruovanej budovy
Budova Obecného úradu v Močenku prešla komplexnou rekonštrukciou. Počas rekonštrukčných prác boli od začiatku februára tohto roka jednotlivé oddelenia obecného úradu presťahované do priestorov kultúrneho strediska – kláštora na Školskej ulici.
viac
03.04.2023
Obecný úrad prechádza rekonštrukciou, cieľom je úspora energií
V obci Janova Lehota v okrese Žiar nad Hronom sa v marci začala rekonštrukcia budovy obecného úradu za vyše 300 000 eur. Cieľom projektu je zníženie energetickej náročnosti objektu a úspora nákladov na energie. Uviedla to starostka obce Božena Kováčová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %