Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
29.12.2022 04:15

Zrekonštruovaný most v Sečovciach už slúži motoristom


Snímka zdroj: (tasr).


Košický samosprávny kraj (KSK) po siedmich mesiacoch ukončil v Sečovciach komplexnú rekonštrukciu mosta cez miestny potok Trnávka na Širokej ulici. Pre motoristov aj peších je otvorený od 22. decembra. Informoval o tom v stredu hovorca KSK Michal Hudák.


Nový most má rovnaké priestorové usporiadanie ako pôvodný. "Zhotoviteľ vybudoval novú nosnú konštrukciu zo železobetónu, odvodnenie, izoláciu, novú vozovku mosta a pribudli aj bezpečnostné zariadenia vrátane zvodidiel a zábradlí. Práce za 418 000 eur realizovala župa z vlastného rozpočtu," uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

Rekonštrukcia tiež zahŕňala úpravu cesty a preložku plynového potrubia a telekomunikačného kábla. Po ukončení zimnej údržby sú ešte naplánované dokončovacie práce na spodnej stavbe, avšak nebudú mať vplyv na dopravu.

"Tento 54-ročný most sa nachádzal vo veľmi zlom technickom stave. Z tohto dôvodu na ňom bola už v minulosti znížená rýchlosť a zaťažiteľnosť z 24 na 12 ton a doprava bola vedená len v jednom pruhu. Jeho nosnú konštrukciu tvorilo 12 nosníkov typu Vloššák so značným poškodením," konštatoval Trnka.

Cesta III/3654, ktorá sa nachádza v intraviláne mesta Sečovce a spája Ulicu Dargovských hrdinov s Ulicou SNP, bola od 1. júna uzatvorená. Na moste bola narušená hydroizolácia, v dôsledku čoho dochádzalo k zatekaniu a korózii nosnej konštrukcie, vzniku trhlín a k porušeniu výstuže mosta. Rekonštrukcia mosta zahŕňala jeho zbúranie a vybudovanie nového. Pôvodný most postavený v roku 1968 mal voľnú šírku 12 metrov, dva obojstranné chodníky šírky 2,6 metra a dĺžku premostenia 17,5 metra. Z pôvodného mosta ostali zachované len základy a časti driekov opôr.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.11.2020
KSK začína rekonštruovať zrútený most medzi Kysakom a Veľkou Lodinou
Košický samosprávny kraj (KSK) ukončil súťaž na výber zhotoviteľa, ktorý odstráni sutiny zrúteného mosta medzi Kysakom a Veľkou Lodinou. V najbližších dňoch by sa mali k mostu presunúť mechanizmy, ktoré budú realizovať práce.
viac
06.05.2021
Košický kraj začal s rekonštrukciou mosta za obcou Kluknava na Spiši
Most nad železničnou traťou Košice – Žilina za obcou Kluknava postavený v roku 1958 sa dočkal opravy. Košický samosprávny kraj začiatkom mája rozbehol jeho rekonštrukciu. Most bol dlhodobo v zlom stave, v betónových oporách sa nachádzali trhliny a hydroizolácia už bola nefunkčná.
viac
29.11.2021
Košický kraj dokončil rekonštrukciu mosta medzi Malým Horešom a Pribeníkom
Košický samosprávny kraj (KSK) v týchto dňoch dokončil rekonštrukciu mosta medzi Malým Horešom a Pribeníkom v Trebišovskom okrese. Počas obnovy narazil zhotoviteľ na tekuté piesky, pôvodnú projektovú dokumentáciu tak museli prepracovať.
viac
23.09.2022
KSK ukončil obnovu cesty medzi Hájom a Hačavou za vyše milión eur
Košický samosprávny kraj (KSK) ukončil rekonštrukciu cesty tretej triedy, ktorá spája obce Háj a Hačava v Slovenskom krase v okrese Košice-okolie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %