Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
24.01.2020 04:30

Zrenovovaná škôlka v Záhorskej Bystrici sa uchádza o Európsku cenu


Snímka zdroj: FB Záhorská Bystrica - oficiálna stránka


Zrekonštruovaná a nadstavbou priestorovo rozšírená budova materskej školy v bratislavskej Záhorskej Bystrici sa dostala do finálového výberu kandidátov na Európsku cenu.


 V súťaži, ktorá pred štvrťstoročím vznikla v Poľsku a v posledných rokoch získala medzinárodný charakter, oceňujú výnimočné nové stavby i modernizácie starších objektov.

Informáciu o zaradení architektonického projektu a realizácie škôlky do finále tohtoročnej súťaže zverejnila mestská časť Bratislava-Záhorská Bystrica na sociálnej sieti. "Z viac ako 510 nominovaných stavieb aktuálne postúpila modernizovaná škôlka do top 85 diel, z ktorých sa v septembri 2020 vyberú a ocenia najlepšie stavby na slávnostnom galavečere pod záštitou ministrov poľskej vlády," uviedla samospráva.       

Zrenovovanú škôlku v Záhorskej Bystrici oficiálne otvorili 8. januára 2020. V nových priestoroch ponúka kapacity pre osem tried. Súčasťou rekonštrukcie okrem nadstavby bola i obnova fasády, taktiež výmena elektroinštalácie i podlahových krytín, rovnako tak vybudovanie novej prípojky vody.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.07.2016
Spišský Hrhov získal mimoriadnu cenu v súťaži Európska cena obnovy dediny
Obec Spišský Hrhov v okrese Levoča získala v súťaži Európska cena obnovy dediny mimoriadnu cenu za spolužitie všetkých skupín obyvateľstva v obci.
viac
11.11.2016
Cenu Slovenskej republiky za krajinu udelili mestu Hriňová
Ministerstvo životného prostredia SR (MŽP SR) udelilo 9. novembra 2016, v priestoroch historickej Radnice mesta Banská Bystrica, Cenu Slovenskej republiky za krajinu 2016 mestu Hriňová za projekt „Hriňovské lazy – krajina hodnôt“.
viac
16.10.2017
Prestížne ocenenie CE.ZA.AR 2017 aj pre projekt z Prievidze
Obnova časti námestia v Prievidzi s vodným prvkom získala cenu verejnosti CE.ZA.AR 2017. V hlasovaní získala najviac hlasov zo všetkých nominácií.
viac
22.02.2021
Bratislava a BSK si zamenia pozemky
Mesto Bratislava a Bratislavský samosprávny kraj (BSK) si zamenia pozemky. Bývalé Stredné odborné učilište (SOU) energetické i jeho okolie v bratislavskej Záhorskej Bystrici tak má opäť slúžiť verejnosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %